Как отделните нации се справят със стреса

Стресът е мисия невъзможна
Снимка: Thinkstock

Стресът и начините за неговото редуциране винаги ще останат една от най-разпалено дискутираните теми по света и у нас, затова нека разберем как хората от различните континенти успяват да не му се подчинят.

Бразилия
Заради вечното лято – жителите на най-голямата латиноамериканска държава използват доста пълноценно времето за почивка, релаксирайки на открито във всеки възможен момент.

Китай
През последните години спортът в най-многолюдната страна в света е издигнат в култ, съдейки и по безчетните олимпийски и световни шампиони, които все по-често са от китайски произход. Постоянната гледка, съпътстваща китайския градски пейзаж, е и тази, при която десетки, а понякога и стотици хора задружно и в синхрон практикуват йога, бални танци или тай чи.

Финландия
Сауна, сауна и пак сауна. Това е гонещата стреса масова практика във въпросната китна скандинавска държава. Повечето финландци задължително ходят на сауна поне веднъж седмично (най-често в събота) с близки приятели или семейно, а разговорите на висок тон са недопустими на такива места, където уединението и спокойствието са уважавани качества.

Италия
Италианците приличат на нас българите по отношение на безграничната си любов към хубавата храна и шумните компании, които са водещо средство за отпускане на работното напрежение.

Нова Зеландия
Безумно красива природа, сред която жителите на тази островна държава предпочитат да практикуват спортове като футбол и ръгби.

Дания
Датчаните редовно са класирани като една от най-щастливите нации. Здравословният начин на живот и високият стандарт на живот са статукво за Дания от много, много години. Бягството от градската среда и домашният уют пък са най-почитаните средства сред нейните жители за справяне със стреса и напрегнатостта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти