Как изглеждат извънземните според учените

Как изглеждат извънземните според учените
Снимка: iStock

Учени от университета на Илинойс в Ърбъна-Шампейн твърдят, че извънземните организми най-вероятно изглеждат като образувания, напомнящи макарони, съобщи Лайв сайънс.

Учените са изследвали микробния живот в Мамутовите горещи извори в националния парк "Йелоустоун", където вода блика под земната повърхност. Оказало се, че едноклетъчните формират бактериални структури, състоящи се от влакна. Формата им е свързана с това, че бактериите са в бързо течаща вода с висока киселинност и с температура до 65-72 градуса Целзий. В застояла вода микробите образуват ронливи структури.

г
Снимка: iStock

Всяко влакно е съставено от трилиони свързани една с друга клетки. Анализът показал, че 98 процента от микроорганизмите са от вида Sulfurihydrogenibium yellowstonense. Те еволюирали преди 2,5 милиарда години, когато в земната атмосфера почти нямало кислород. По мнението на учените, много вероятно е въпросните микроби да напомнят всяка съществуваща на други планети форма на живот.

Следите от тези организми би трябвало да изглеждат като дълги фосилизирани отпечатъци по повърхността на камъни. Затова е възможно подобни образувания да са признаци за съществуване на извънземни организми в миналото.

г
Снимка: iStock

За още вдъхновение през целия ден ни последвайте във Facebook ТУК  и в Instagram ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти