Как интуицията ме насочи преди пандемията и защо е важно да слушаме себе си

жена природа
Снимка: Istock

Днес ви запознаваме с Мария. Тя обожава да чете и се занимава с писане и личностно развитие отдавна. Вярва, че книгите и словото могат да променят животи, затова споделя истории, с които да изразява творческото си начало и да помага на хората. Създател е на блога www.mariatoneva.com - място за отношения, личностно развитие и лайфстайл. Нейните статии ще ви дадат храна за размисъл и стимул да бъдете своята по-добра версия!

***

Както всички знаем, живеем в безпрецедентно време и ако някой ни беше казал само преди няколко месеца каква ще е реалността днес, сигурно нямаше да му повярваме. Щяхме да се засмеем и да кажем, че гледа прекалено много филми и се поддава на конспиративни теории. Имаше един цитат, че най-хубавото и най-лошото на живота е, че е пълен с изненади.

Но в този така непредвидим живот, всеки един от нас има верен съюзник, който е винаги насреща за съвет и насока – интуицията. Ето моята история за силата на интуицията и успеха, когато й се доверим.

Миналата година беше много дейна, активна, взискателна за мен, а и както разбирам, за много от вас също. В началото на годината си бях поставила известни насоки, в които да се развивам – на професионално и лично ниво, но това, което се случи, далеч надхвърли планираното. Месец след месец, всичко в живота ми бе на макс – основен ремонт в къщи, развитие на отношенията с любимия до ново ниво, низ от обучения и предизвикателства в офиса, усилена работа по творчески проект, няколко пътувания в чужбина и в страната, и много излизания и социални контакти с приятели и близки.

Много от вас ще кажат: „Че какво му е лошото на всичко това“ или пък ще сметнете, че се оплаквам. И сте прави, въобще не се оплаквам, а съм много благодарна за всички прекрасни неща, които ми се случиха.

Просто в някои етапи от живота ни се струва, че всичко се случва много бързо и интензивно и нямаме възможност да си отдъхнем и да осмислим нещата.

По принцип съм привърженичка на балансирания начин на живот и умишлено се старая да влагам необходимото време и енергия за личен живот, почивка, забавления.

Но през 2019-та, непрекъснато имах едно усещане, постоянно чувах едно гласче вътре в мен, което ми казваше: „Сега е времето за изпълнение, за довършване на започнатото. Просто продължавай и отмятай нещата едно по едно до края на годината.“ Подчертаваше „до края на годината“, сякаш трябваше да бъде завършено точно в този отрязък от време.

жена природа
Снимка: Istock

Какво направих аз? Ами послушах го и го следвах. Давах най-доброто от себе си и наистина успях да свърша много проекти, всеки от които важен за мен, и на чиито плодове се радвам и в този момент.

В началото на 2020-та си обещах, че ще го карам по-спокойно тази година, ще си давам повече време за почивка, няма да пътувам толкова и ще се радвам на по-обикновени и мързеливи удоволствия – любим филм с обилна порция спагети и вино, такъв тип неща.

Само два месеца след началото на годината, моят избор се превърна в единствения избор. Няма да коментирам тази ужасна епидемия и трагичния й отпечатък върху толкова много хора и парализата на света. Моля се за здраве и най-бързо приключване на този мрачен епизод от колективната ни човешка история. Но след като и аз като всички постепенно се приспособих към новата реалност, изведнъж всичко от изминалата година и изборите ми се подреди като парченца, образуващи завършен пъзел.

Интуицията ми и този път ме беше посъветвала правилно и за пореден път й благодарих за мъдростта и поздравих себе си за вярата в нея.

жена природа цветя
Снимка: Istock

Ако бях отложила или пренебрегнала заръките й, тази година не бих могла да постигна почти нищо от завършеното през 2019-та. Ако бях отложила ремонта, сега нямаше да се радвам на удобен, комфортен дом – единствено убежище в тези странни времена. Или пък пътуванията и социалните контакти. По един много странен начин се чувствам в хармония – може би това е хармонията, която казват, че произтича от вътрешния мир и от това да слушаш себе си, независимо от външните обстоятелства.

А вие вярвате ли в интуицията, така нареченото „шесто чувство“? Доверявате ли й се или винаги търсите обосновано обяснение? Пренебрегвате ли я или й се противопоставяте с рационално мислене?

Надявам се разказът ми да е бил полезен, за да преоткриете силата на интуицията си. Независимо какво е настоящото ви отношение спрямо нея, хубавото е, че винаги може да започнете да я развивате като се вслушвате по-често в нея. Постепенно тя ще се усилва, ще започнете да чувате и усещате сигналите по-ясно и ще бъдете изумени от изненадите, привидните случайности и напасването на събития, които не сте могли да си представите. Ако желаете да прочетете още по темата за интуицията, може да видите тази статия на личния ми блог.

Автор: Мария Тонева

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти