Как Edna жена успява сама да води цял момчешки баскетболен отбор

Запознайте се с Чел - треньор във Фалън, Невада и първата жена, която ръководи университетски момчешки отбор. С помощта на съпруга си тя не само води своите играчи, сред които са и синовете ѝ, до последователни държавни шампионати, но също така предефинира треньорските норми. Този документален филм на VOA се задълбочава в уникалния треньорски стил на Шел, подчертавайки нейната смелост и страст.

,,Казвам се Чел Далагер и съм треньор на университетския отбор по баскетбол за момчета в гимназията на окръг Чърчил. В щата Невада аз съм първата жена, която тренира университетска програма за момчета. Баскетболът наистина е нещо повече от просто игра, става дума за житейски уроци“, разказва тя.

Според нея животът е пълен с победи и загуби: ,,Ти знаеш, чувстваш, че си направил нещо страхотно и със сигурност някой ще те събори или ще почувстваш, че може би не си толкова велик. Спортът учи децата на дисциплина, на работна етика и как да разчитат на някого“

,,Не винаги ще постигнеш целта си. Не винаги ще успееш. Това е просто част от живота и част от баскетбола. Това, което никога не трябва да правиш, е да спираш да се опитваш. Щастлива съм, че мога да тренирам наистина добри спортисти“, допълни Чел.

Според нея не винаги всичко опира до пола: ,,Всъщност става дума просто за трениране и изграждане на доверие с играчите и, знаете ли, да ги накарате да повярват в себе си. Наистина страхотно нещо за мен е, че двамата ми синове са в отбора и успяхме да споделим държавно първенство заедно. Това е голям спомен за мен.“

Вижте пълния материал на VOA във видеото в канала на Edna.bg във Vbox по-горе!

Още материали от VOA: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти