Как домът ви да изглежда като от списание

Как домът ви да изглежда като от списание
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Къщите в списанията винаги са толкова..идеални.

Дори небрежно хвърленoто одеяло, сложено, за да са създаде илюзия за истински дом, е паднало толкова съвършено на ръба на дивана, че гънките му са симетрични.

Как после на човек да му се седи в собствения му дом, като нито одеялото застава по идеалния начин, нито пък мебелите са по последна мода.

Всъщност впечатлението за добре поддържан дом идва от няколко малко, но важни условия, които можете да приложите вкъщи, без да инвестирате и лев в ремонт или смяна на мебелите.

По-малко вещи

Когато дълго живееш на едно място, затрупването с вещи е просто неизбежно.

Сувенирчета, подаръци, чаши и чинии, книги, списания, часовникът, който си чака нова батерия вече втора година върху секцията.

В кухнята все някой не си е прибрал чашата от кафето, едно парче кекс стои неизядено на масата, а малка лъжичка показва посоката,в която се е измъкнал крадецът на сладко от сливи.

В спалнята, традиционно, положението е като след торнадо.

За да си улесните живота, особено когато бършете прах, а и за да придобие жилището ви по-модерен вид, приберете всички излишни вещи, особено от шкафовете в хола.

Да, това включва и подаръчетата, сувенирчетата и всички малки „джиджавки“, които населяват лавиците.

Оставете само 3 или 4, които харесвате най-много. След три месеца ги приберете и извадете други.

Хем ще изглежда жилището ви по-модерно, хем ще ви е по-лесно и да бършете прах.

Скрийте кабелите

Дори домът ви да е идеално подреден, провлачените из цялата къща кабели му придават вид на току що завършен строеж.

Вържете ги в стройни редички със „свински опашки“, скрийте ги зад дивана, прикрийте ги с картини, изобщо, направете всичко възможно да не се виждат.

Ваза с цветя

Винаги я има, във всяко списание. И е толкова хубаво да украсите чистата маса със свеж букет цветя.

Блестящи кранове

Ако искате кухнята и банята ви винаги да изглеждат идеално чисти, дори да не сте избърсали праха върху горния праг на вратата, винаги лъскайте крановете на чешмата.

Най-лесно става със суха микрофибърна кърпа. Отнася се и за всички блестящи повърхности. Когато те блестят, и къщата ви блести. Също като в списание.

Безкрайни повърхности

Това, което всички харесваме в сниманите къщи е, че погледът не се спира никъде. Дълги блестящи повърхности в кухнята, в хола и в банята внушават чувство за хармония и ред.

За да го постигнете и вие, прибирайте всичко в шкафове. Козметиката в банята скрийте в шкафчето под мивката, в кухнята дръжте отгоре само уредите, които ползвате най-често.

Спалнята

Там правилото едно-единствено – леглото трябва да е оправено. Достатъчно е да направите само това, за да изглежда стаята ви идеално подредена.

Дори и след тези съвети да не ви се струва, че домът ви изглежда като от списание, не е толкова важно. Къщите е дом, а не музей, в който трябва да се стъпва на пръсти.  

Още по темата:

Как да имате най-хубавото антре на света

Уют по скандинавски

Гардероб на пода

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти