Как да се подготвим за перфектен пикник на реката

Как да се подготвим за перфектен пикник на реката
Снимка: Weheartit

Хубавите дни, които съпровождат лятото, са определено нещо, от което трябва да се възползваме, за да сме повече сред природата и да изкараме приятно време с близките си хора. 

Разбира се, не всичко е толкова розово и магично, както ни се иска. Около реките винаги има пясък и доста буболечки, които могат да попаднат на всевъзможни места - върху храната, върху вас или дори по-лошо - върху децата и домашните любимци. 

В такива моменти просто ти се иска да прибереш всичко и да се прибереш вкъщи. 

За радост, благодарение на тези съвети, които искаме да ви дадем, няма да има неочаквани ситуации, които ще развалят изкарването ви и ще помрачат деня ви за пикник.

Опаковане на храната

Изберете нещо, което е лесно за хапване. Никой не иска да използва нож и вилица, докато е на пикник (ако сте останали за няколко дена и сте на палатки - това вече е друго). Хубаво е да приготвите нещо, което не изисква и дори чинии. Това елиминира вероятността за пясък и мравки по храната ви. Предлагаме ви сандвичи, пица, предварително приготвено охладено пилешко месо или мини-дюнери. Ако все пак прецените да донесете храна, която изисква прибори, изберете неща, които лесно може лесно да се забодат на вилицата ви - нарязани салати, парченца диня, паста (без дълги макарони) и нарязано месо. 

Опазете храната без пясък по нея. За да се случи това е хубаво да имате два предпазни слоя между това, което сте приготвили и самия пясък. Ако имате преносима храна, поставете я в затварящ се плик или я обвийте в плик и я поставете в контейнер за храна, а след това можете да я приберете в хладилната чанта. 

Избягвайте нетрайни продукти. Бързо затварящите се храни, особено рибата, суровото месо, мекото сирене и всички други млечни продукти, са много по-добре, ако бъдат консумирани вкъщи. Ако оставите тези храни на слънце и незащитени от насекоми, определено няма да издържат дълго. Няма значение, че са в охладителната чанта, те пак развиват бактерии, които ще разболее вас и семейството ви. 

Не усложнявайте нещата 

Всичко има по-добър вкус, когато е навън, сред природата. Така, че не ставайте прекалено изискани. Никой там няма да ви дава звезди на Мишелин, а само ще се наслади на вкуса и простотата на приготвеното. 

Хубаво е да си вземете хладилна чанта със силен охладител, дори и да струва повече, поне знаете ще запази храната ви по-дълго прясна и охладена. Винаги охлаждайте храната преди да я сложите в хладилната чанта. Така тя ще може да се темперира правилно и ще остане със страхотен вкус.

Просто оставете храната в хладилника за 1-2 часа преди да я наредите в преносимата чанта. Сложете лед на дъното на чантата преди да започнете да редите храната отгоре, а между самите слоеве с храна сложете още лед. Така храната ви ще бъде достатъчно охладена през цялото време.

Дръжте пясъка и насекомите далеч

Когато разпънете одеялото си на поляната до реката, не слагайте краката и обувките си на него докато хапвате, за да може всичко да е наред. Носете си масичка. Може да е малка масичка, която имате за закуски в леглото или дори поставка за лаптоп или детска такава. така храната ви ще бъде далеч от земята и ще бъде защитена. 

Носете си вода. Носете една бутилка само за изплакване на ръцете, което по принцип можете да направите и в реката, но ако сте с малки деа е по-добре винаги да имате такава под ръка. Не забравяйте и напитките, които ще ви трябват за консумация.

Да, определено да обядвате или вечеряте насред природата няма да е толкова удобно, колкото у дома, но определено си заслужава. А и с всички тези съвети, няма как да е по-лесно. 

Изпробвахме всеки от тях и определено изкарването ни не беше съсипано, а точно обратното - приятно и без излишен стрес. 

Какви трикове използвате вие когато отивате на пикник?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти