Как да се избавим от кошмарите?

Как да се избавим от кошмарите?
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте,

Благодаря за предоставената възможност от Edna.bg да се обърна към г-н Алексей Бъчев! Молбата ми е да предложите някоя и друга чудоидейка за избавяне от кошмари, които общо взето са всяка вечер от еднакво естество и от много години. Благодаря Ви!

Здравейте,

Опитът показва, че колкото и да изглеждат страшни, кошмарите всъщност са много лесно решим проблем, при това решението обикновено е устойчиво във времето.

Скоро имаше обсъждане във фейсбук групата "Животът може да е чудо" по същата тема. Там Ивинела Самуилова, автор на книгата "Животът може да е чудо" е предложила да се изпробва метода с легендарния доктор Хърко, с който нейната героиня от романа  - Ади, се справя с хъркането на любимия си. В случая обаче идеята е д-р Хърко да бъде заменен с феята на прекрасните сънища (вие може да ѝ дадете име, например фея Сладкосънка), да я изобразите както ви харесва, да я сложите под възглавницата си и да ѝ поръчвате всяка вечер да се грижи за вашите приятни сънища.

Може да ползвате и много други техники, разбира се. Например "обезпаразител" (обезкошмарител) на сънища. Може да си въведете вечерен ритуал по обезпаразитяване (обезкошмаряване) на сънищата ви – например като си слагате за петнадесет минути преди лягане специална шапка-обезкошмарителка.

Трети вариант, понеже кошмарът е едни и същ, доколкото разбирам, е да го пренапишете – в предишна статия имаше пример за подобно пренаписване. 

Разкажете кошмара в писмена форма и накрая сложете изречението: "Но незнайно защо и как...". След това напишете друг сценарий на съня – нещо, което би ви било приятно да сънувате.

Още един вариант: дегизирайте се, преди да си легнете. Вие решете как – може да си вържете жълти панделки на косата или да си обуете лилави чорапи... Изобщо – нещо, което не правите обичайно, когато се приготвяте за сън. Така кошмарът-рецидивист може да не ви разпознае (или да реши, че сте се чалнала и няма да го вземете на сериозно) и да ви подмине.

Разновидност на този вариант е да закачите табелка на леглото, че еди кой си (вашето име) вече не спи тук, а леглото е дадено за ползване на Великия инквизитор на кошмари. Нищо чудно кошмарът да си плюе на петите...

Пробвайте някоя от тези идеи, а ако смятате, че проблемът трябва да се отработи индивидуално, пишете на посочения в сайта имейл за лична консултация.

Поздрави, Алексей 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти