Как да се храним през лятната си почивка

Как да се храним през лятната си почивка
Снимка: Thinkstock

Цяла година лишения и диети и ето я отпуската – най-голямото изпитание за хранителния ни режим. Сравнително еднообразният начин на живот през останалата част от годината прави значително по-лесно изпълняването на хранителния режим.

За да продължим да се храним правилно по време на почивката си, има няколко правила, които можем да спазваме.

* Вероятно в т.нар. списък със забранени храни са включени вашите най-любими изкушения, на които трудно устоявате, но пък които са изключително вредни, пише "Gotvach.bg".

За да улесните положението си, направете малко разместване в списъка – допуснете един два от тези продукти в менюто си.

Разбира се, това не значи да ядете само тях, но все пак, ако минете покрай сладкарница, например, може да си позволите едно парче сладкиш.

* Може би си мислите, че веднъж прекрачите ли тази граница, трудно ще се върнете назад. Но пък здравословното и правилно хранене се практикува изключително трудно по време на почивка, особено ако сте на място, където отивате за първи път.

Бъдете открити пред себе си – трудно ще издържите, без да се поддадете. Затова не търсете извинения да хапнете от заведение за бързо хранене, а намерете правилния начин за прекрачване на правилата.

* Посещавайки Италия например, няма начин да не опитате спагети или пица, но можете да го направите без вина – хапнете от тях на обяд, а вечерта консумирайте позволените за вашия режим храни.

По този начин ще успеете напълно да се потопите в атмосферата на градовете, които посещавате, и едновременно с това ще се храните правилно и съобразно вашия режим.

* За да ви бъде още по-лесно, най-добре би било, ако предварително проучите мястото, където отивате. Чрез интернет можете съвсем лесно да проверите какви заведения има в близост до вашия хотел и да си подберете ресторантите, където предлагат храни по ваш вкус.

* Залагайте на повече плодове и много вода и не посягайте твърде често към газирани напитки и алкохол. Не на последно място, хубавата ви фигура няма да се промени, ако се наслаждавате и на атракциите, които има на избраното от вас място. Тъй като през лятото е време за море, можете да опитате плуване, водно колело, водни ски и други спортни активности.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти