Създадено за Samsung

Как да покорим деня си със сгъваем смартфон

Как да покорим деня си със сгъваем смартфон
Снимка: Samsung

Смартфоните са прекрасни устройства. Има защо да са толкова популярни и да се използват от милиарди хора по целия свят. Умният мобилен телефон е много полезен инструмент, който може да ни помогне в ежедневието.

Важно е да използваме неговата мощ в правилната посока. Когато постигнем това, денят ни може да протече много по-гладко, независимо от ситуациите. Защото модерният смартфон е устройство, на което трябва да може да се разчита по всяко време и да е винаги готов да разгърне своя потенциал.

Нека се запознаем с един от най-добрите мобилни помощници – Samsung Galaxy Z Flip5. Той е създаден именно, за да бъде навсякъде с нас и да се впише идеално в ежедневието ни.

Снимка: Samsung

Сгъваем потенциал

Galaxy Z Flip5 е компактен сгъваем смартфон, който елегантно ще се впише в личния стил на своя притежател. И външният вид лъже. Устройството е далеч от крехко. Корпусът му е с рамки от подсилен алуминий, а стъклото Corning Gorilla Glass Victus 2 осигурява защита на външния дисплей и гърба на корпуса. Самият Galaxy Z Flip5 е с рейтинг за водоустойчивост IPX8. Пантата е с нов вграден модул, който има двойна шина и освен че е по-здрава и прецизна, тя предпазва механизма от прах и замърсявания.

Това от своя страна позволява на потребителя спокойно и пълноценно да използва устройството навсякъде и да се възползва и от Flex режима. Той може да работи при позиция на пантата между 75 до 115 градуса и това позволява телефонът да бъде използван под различни ъгли, което ще има своите предимства в доста ситуации, както ще разберем.

Снимка: Samsung

Основният дисплей на Galaxy Z Flip5 е 6.7-инчов, Dynamic AMOLED 2X, проектиран и тестван да издържи поне 200 000 сгъвания. Външният дисплей се казва Flex Window и е 3.4-инчов, Super AMOLED с повече възможности за управление на телефона без да се налага той да бъде разгъван за всяко действие. Това включва използване на повече уиджети, възможност за отговаряне на съобщения и разглеждане на приложения като социални мрежи и дори пълна QWERTY клавиатура. Разбира се, може да се водят и гласови разговори, без да се разгъва целият телефон.

Galaxy Z Flip5 има и мощен процесор, в комбинация с 8GB RAM и доста други технически „чудеса“, които ще развълнуват запалените фенове на технологиите. Но за хората, които просто искат смартфон, на който да разчитат, можем просто да им кажем, че Galaxy Z Flip5 е именно такъв. Той е здрав, практичен и мощен, за да се справя с поверените му задачи дълго време. И изглежда добре навсякъде с елегантния си дизайн и в един от четирите, вдъхновени от природата, цвята, в които се предлага.

Flip-ната работа

Снимка: Samsung

Всички използваме смартфоните си за много разнообразни дейности през деня. Galaxy Z Flip5 има какво да ни предложи и тук. Споменатият Flex режим оптимизира приложенията спрямо ъгъла на екрана. Ако бъде сгънат на около 90 градуса например, може да се използва за гледане на видео в горната част на дисплея, а бутоните за управление, ще се поместят в долната. Удобно за гледане на клипове от YouTube например. Постепенно все повече приложения са оптимизирани за Flex режима и предлагат допълнителни функционалности за него.

Galaxy Z Flip5 автоматично прехвърля отворено съдържание от малкия дисплей към големия. Например, при отваряне на известие от приложение от Flex Window и разгръщане на телефона. А функцията Multi Window позволява лесно поместване на две приложения на големия екран и съвместна работа с тях. Това е особено практично по време на работа и можем лесно да поместим служебния чат или Gmail в едната зона и Google Documents в другата за удобна съвместна работа с колегите в движение.

Снимка: Samsung

А за моментите, когато е нужно да се развихрим на по-голяма работна площ, Galaxy Z Flip5 разполага и с вграден DeX. Това е платформата на Samsung, която превръща монитор или телевизор в своеобразен компютър с десктоп и прозорци за приложенията. Ако потребителят свърже към Galaxy Z Flip5 клавиатура и мишка, може да използва DeX и като настолна система.

Разгръщане на творчеството

Galaxy Z Flip5 обаче не е само за сериозна офис дейност. Това е смартфон, който ще е от полза и на почитателите на забавленията и изкуството, особено фотографията.

Снимка: Samsung

Основната камера е двойна с два 12МР сензора. Има и вградена при вътрешния дисплей 10МР камера, която може да се използва за селфита и видеоразговори. Galaxy Z Flip5 се възползва от сгъваемия си дизайн, за да даде още повече възможности за правене на снимки. FlexCam позволява правене на селфита и с основните камери, като Flex Windows дисплеят влиза в ролята на визьор. А с функцията Dual Preview, може да се показва превю на кадрирането и на двата дисплея едновременно – полезно, когато снимаме хора и те ще могат да видят как да се позиционират по-добре.

Снимка: Samsung

Galaxy Z Flip5 има и режима Night Mode за по-красиви нощни снимки и клипове. Запечатването на спомени при ниска осветеност е много повече от нощен режим. Цялата комплексност на технологията Samsung наричат Nightography. Изкуствен интелект помага за оптимизиране на кадрите и намаляване на шума. Телефонът поддържа и удобен режим за записване на кратки видеа за социалните мрежи.

Сгъваемият му дизайн позволява самият корпус да влезе в ролята на статив и да бъде позициониран под подходящ ъгъл. Превюто на видеото ще може да се покаже на основния или на външния дисплей. А режимът QuickShot позволява бързо заснемане на селфита или видео директно от външния екран.

Снимка: Samsung

Galaxy Z Flip5 има и батерия с капацитет 3700mAh, като поддържа бързо презареждане – 50% заряд за около 30 минути. Има и функция за безжично презареждане, както и за безжично зареждане, т.е. да зареди други устройства като умен часовник като Galaxy Watch6 или пък слушалки от серията Galaxy Buds.

Смартфонът използва комбинация от Android 13 и OneUI 5 за операционна система, като идва с гаранция за поне 4 години пълни актуализации на платформата и 5 години ъпдейти за сигурността. Това означава, че ще можем спокойно да разчитаме на Galaxy Z Flip5 дълго време и да се наслаждаваме на неговата способност гъвкаво да се адаптира към ежедневието ни и да ни помага то да бъде по-организирано и приятно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти