Създадено за Healthina

Как да отслабнем неусетно

H
Снимка: Istock

“Ето, край. От днес съм на диета. Няма да ям сладко”.

(1 час по-късно)

“Абсурд, не мога да се измъчвам, отивам за едно шоколадче”

Колко ли жени сме минали през тези върхове и спадове в стремежа си да постигнем едно по-здравословно тегло? Сигурно 100% от нас поне веднъж в живота си са се заричали, че от днес са на диета и са претърпявали неуспех.

Това е така, защото промяната на навиците е фино изкуство на надхитряване на собствения ни ум. Изкуство, в което мозъкът ни е по-добър от нас. Кажем ли “спирам сладкото”, той сякаш започва още по-силно да крещи “Бонбони, сладки, сладолед” и саботира всеки наш стремеж към здравословно хранене и отслабване. Значи ли това, че сме обречени да носим излишните си килограми? Не, разбира се. Просто трябва да станем по-добри от мозъка си в играта на надхитряне.

Ето как може да стане това:

Трик 1 за неусетно отслабване: Само за ден, всеки ден

Мозъкът се плаши от категорични заявления. Затова по-добре си кажете “Само днес няма да ям шоколад, от утре си продължавам”. Когато утре стане днес, си го кажете същото - “само днес няма да ям шоколад” и отлагайте яденето само с по един ден напред.

H
Снимка: Istock

Неусетно дните, в които не сте яли шоколад, ще се увеличат и внезапно ще установите, че сте изкарали немислимите две седмици или цял месец без тази коварна смес от захар, какао и масло.

Трик 2 за неусетно отслабване: Не съм гладна, жадна съм

Една от основните пречки пред отслабването ни е недостатъчната хидратация. Всички метаболитни процеси в тялото се “задвижват” от вода, но ние често забравяме това и се фокусираме върху ограничаването на храната.

H
Снимка: Istock

Затова първата ви мисъл когато усетите глад, трябва да е не за ядене, а за пиене на една чаша вода. Ако след 10 минути гладът се завърне, значи наистина е време да хапнете.

Трик 3 за неусетно отслабване: ябълков оцет

Не може да не сте чували поне веднъж за ползите от ябълковия оцет за отслабването. Той намалява кръвната захар и подобрява способността на черния дроб и мускулите да обработват глюкозата в кръвта ни.

H
Снимка: Istock

Когато се приема редовно, ябълковият оцет може да подобри метаболизма и да стопи мазнините, които са натрупани като запас в коремната област и около черния дроб. Също така повлиява положително на нивата на лошия холестерол, а апетитът за сладко почти изчезва.

Недостатъците на ябълковия оцет са два - трудно се намира истински ябълков оцет и дори да намерите, дългото пиене на такава киселина ще увреди емайла на зъбите и лигавицата на стомаха. Хората с гастрит изобщо не могат и да започнат да пият ябълков оцет.

Истинският ябълков оцет е мътен, защото съдържа в себе си т.нар гъба майка - оцетните дрожди, които ферментират ябълковия сок и които дават всички тези ползи за здравето.

Сега остава въпросът трябва да ли да избирате между здрав стомах, зъби и намалено тегло? Не, не трябва, защото всички ползи на ябълковия оцет, но без негативите, се съдържат в дъвчащите дражета на Apple Plus. Това е хранителна добавка с приятен вкус, която намалява апетита и подобрява храносмилането. Съдържа ябълков оцет с майка, който действа като пребиотик, улесняващ растежа на полезни бактерии, важни за храносмилането. Обогатена е с витамин В9 и витамин В12, които помагат на имунната система да функционира нормално, а пектинът поддържа нормални нива на холестерол и намаляване на кръвната захар след хранене.

H
Снимка: Apple Plus

Достатъчни са само две дражета на ден - по едно преди всяко основно хранене, за да имате всички ползи от ябълковия оцет, но без киселата част.

Трик 4 за неусетно отслабване: Предпочитам да повървя

H
Снимка: Istock

Винаги избирайте да тръгнете пеш, вместо с автобуса или с колата на по-късите разстояния. Само след месец ще се изненадате какво сте постигнали без почти никакви усилия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти