Как да изглеждаш зашеметяващо (без излишен грим и модни подвизи)

Колкото и добре да си гримирана, колкото и модерен тоалет да имаш, в един момент все ще се наложи да си отвориш устата и каквото последва, ще те определи като качествен и ценен човек, или пък не.

Поговорката, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат, доста точно описва ситуацията и ако искаш околните да виждат истинските ти качества, а не само хубавото червило, следва да направиш няколко крачки към положителна промяна.

Как да изглеждаш зашеметително извън грима, прическите и аксесоарите?

Не купувай тези 10 ненужни продукта за красота

Ето ги 4-те основните стъпки:

Увереността е ключът

Изправи раменете, повдигни брадичката и крайчетата на устните и стъпвай така, сякаш притежаваш земята наоколо. Не е нужно да си нахална или излишно намахана, но не и да се криеш под приведена стойка и поглед изпод вежди. Няма нищо по-хубаво от уверена жена, здраво стъпила на земята и с поглед пред себе си. Когато ти сама вярваш във възможностите ти, другите също ще те погледнат с различни очи.

Автентичността е най-доброто бижу

Колкото изтъркано звучи, толкова е и вярно - бъди себе си! Така или иначе всички други обарзи са вече заети. Когато човек се опитва да бъде нещо, което не е близко до природата му, това си личи и не създава добро впечатление. Приеми собствените си отличителни качества, мнения и възгледи към живота и не се притеснявай да ги изразяваш. Именно това ще те направо уникална и неповторима.

Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа

Добротата печели

Няма нищо, ама нищо положително в това човек да е надменен, рязък, да повишава тон и да назидава околните, дори и да си мисли, че има правото. Много повече добро впечатление и промяна ще се постигне, ако първо - изражението ти е приветливо, и второ - избираш по-мирен подход при решаване на конфликтни ситуации. Повярвай, това ще се разпространи сред мрежата ти от познати и колеги светкавично и ще изиграе незаменима роля в изграждането на положителния ти имидж.

Бъди добър слушател

Никой не обича хора, които говорят само за себе си, а още повече - дават непрекъснато лични примери. Да, понякога това е нужно и изиграва добра роля, но цялостно не се изживявай като американски коуч на TedTalk. Ще постигнеш чудеса в комуникацията си с околните, ако умееш да ги питаш какво се случва с тях и след това не просто ги слушаш, но и разбираш отговорите им. Това именно създава качествена и трайна връзка, а ти ще бъдеш запомнена като онази невероята жена, на която й пука за другите, а не е вгледана единствено в себе си.

Още от автора: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол