Как да изберем и подарим подарък?

Как да изберем и подарим подарък?
Снимка: netinfo

Кристина Крънчева

Подаръци се правят по всякакви поводи и без поводи, но винаги ни се налага да мислим какъв подарък да купим. Защото искаме да зарадваме получателя, нали? А това може да стане само, когато подаръците се избират от сърце, с чувство за мярка и с ясната цел да доставят удоволствие.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат:

Целта на подаръка е да създаде удоволствие на получателя му – положете усилия да подчертаете това с подаръка си. Важно е не само, че сте се сетили, но и това, че сте избрали подходящия подарък.

Обръщайте внимание на подробностите. Избирайте подаръка така, че да личи, че е предназначен специално за получателя си. Наблюдавайте какво харесват и какво не харесват вашите близки и приятели, какви интереси и хобита имат и съобразете с тях избора си на подарък. Ако вие нищо не разбирате в тази област, посъветвайте се с някой, който има същото хоби, или поискайте професионален съвет от продавачите в специализираните магазини.

Хората обичат да получават подаръци. Добре подбраният подарък винаги е полезен за получателя си. Той ще го използва дълго време и ще му напомня за вашия жест на внимание.

Неподходящи, шаблонни и недобре обмислени подаръци имат обратен на желания ефект.

Не забравяйте, че винотоалкохолът въобще) невинаги е добър избор за подарък, защото има хора, които са въздържатели или пък не употребяват алкохол по религиозни или здравословни причини. Същото важи и за тютюневите изделия и аксесоарите за тях.

Хранителните продукти, като например кошница с подбрани сирена, домашен конфитюр, сладко, хубава бонбониера, са добър избор за подарък по празници, защото се консумират със семейството или в компанията на приятели. По този начин споделяте с близките си хора удоволствието от получения подарък.

Не оставяйте купуването на подаръка за последния момент. Така ще избегнете излишно губене на нерви, а и няма да рискувате да не намерите подходящия подарък и да ви се наложи да купите каквото ви падне. Купуването на подходящия подарък изисква време.

Подаръкът трябва да е добре опакован. Неопакованият подарък е израз на небрежност и немарливост. Липсата на опаковка омаловажава не само самия подарък, но и ритуала на подаряването.

Подаръкът трябва да бъде придружен от картичка с пожелания по съответния повод. Добре е те да бъдат написани собственоръчно, а не да се използват картички с напечатани пожелания. Ако все пак сте купили такава, добавете нещо от себе си и се подпишете с цялото си име, а не само с подписа си.

Подаръците не са подходящ начин, за да проявите чувството си за хумор. Не го използвайте при избор на подаръци, дори и да го имате, ако получателят не ви е много близък.

Ако не сте сигурни в избора си на конкретен подарък, не го купувайте.

Приятно пазаруване!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти