Как да имаме уютен дом без мебели

Как да имаме уютен дом без мебели
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Бързам да предупредя читателите: в тази статия няма да откриете как да създадете или преоформите визията на дневната, кухнята или някоя друга стая в дома. Няма да обогатите познанията си относно интериорния дизайн и правилата при обзавеждане, нито ще получите съвети за ежедневната поддръжка на дома.

Що се отнася до последното, аз съм последният човек, който може да дава такива съвети, защото вкъщи имам безброй проблеми с мебелите, тръбите, контактите, вратите и др.

Признавам, че тези ми неуредици са заради немските филми, които гледах като малък. Познавайки различните филмови сюжети от тази индустрия, сега не смея да извикам в дома си нито водопроводчик, нито градинар, електротехник или друг вид майстор. Сега по-скоро мечтая да имам подобна професия, но нали ви казах - гледах много филми и просто не намерих време да се науча да правя и друго с ръцете си.

Сигурен съм, че битовите неуредици не са само моя грижа. Те цял живот съпътстват всички ни. С времето или кухненската маса ще се счупи, или диванът ще се скъса. Ако не е това, то ще ни се запушат тръбите, ще изгорим пердетата или ще трябва да заменим захабената вече секция, с някоя друга, която не пасва с останалите неща в стаята. Сякаш има някаква битова закономерност, която управлява ежедневието ни и не ни оставя да изпитаме домашния уют в цялостната му завършена палитра.

Да, може би е така, но вярвам, че хората сме по-силни от подобни обстоятелства и можем да почувстваме незаменим уют във всяко едно помещение. Необходимо е само да намерим правилния човек, с когото да споделим това пространство.

Уютът е там, където изживяваме любовта. И нито една дизайнерска мебел, подредена перфектно спрямо светлината сред останалия модерен интериор, не може да замени това чувство на удобство и задушевност, което не ти дава мисълта за любимия.

Ако имате правилния човек до себе си, където и да се намирате – вкъщи, на гости, в кафето или парка, вие винаги ще се чувствате у дома, където винаги е удобно, топло и просторно. И най-хубавото е, че никога няма да се наложи да обгрижвате това пространство, защото другият няма да спре да полага усилия и старание да ви създаде обстановката, в която ще се чувствате прекрасно. Все пак от вашето благоразположение зависи и неговото усещане за уют, нали?

Ако мечтаете да имате голям и уютен дом от тези, който разглеждате в каталозите на списанията, то веднага може да го имате. Необходимо е само да спрете да го желаете и да насочите енергията си търсене или катализиране на любовта. Колкото е по-голяма е тя, толкова по-просторен и уютен ще е домът ви.

Въпреки това обаче, не спирайте да бъдете добри домакини. smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти