Извинения, които "работят" вместо вас

Извинения, които "работят" вместо вас
Снимка: netinfo

Признайте си, че има дни, в които просто не ви се ходи на работа, отпуската ви е изчерпана и всички рационални доводи, за които се сещате няма да проработят в тази ситуация. Тогава идва ред на спасителния списък, който всеки ползва поне веднъж в живота си.

Принципно сте отговорен човек, имате стабилна кариера, но когато се изправите очи в очи с желанието си да рестартиртирате поне за ден системата, нищо не може да ви спре.

Ето няколко предложения, които шефът ви ще приеме, без да задава излишни въпроси. Те са препоръчителни, но се консумират умернено и с чувство за хумор.

Далечни роднини
Вашият началник едва ли ще се навлезе в подробности, при положение, че на гости ви идват любими далечни роднини, които не сте виждали от 10 години. Редно е да ги посрещнете, ако трябва да ги вземете с колата, да помогнете. Този вариант е чудесен, защото след известно време същите тези роднини ще поискат да си отидат, а вие ще трябва да ги закарате на летището, което може да ви осигури още ден почивка.

Погребение
Не "убивайте" роднини. От всички фалшиви извинения, които можете да използвате, това е най-опасното
. Особено ако "убитият" роднина изненадващо "възкръсне" някой ден, когато най-малко очаквате това. Въобще това е лъжа за хора, които са истински хардлайнери в шмекеруването.

Проблеми с колата
Тази ситуация е безобидна, но няма да ви свърши работа, ако карате последен модел луксозно возило, но за среден към нисък клас автомобил няма как да не проработи. Проблемите с колата, както много добре знаете, могат да варират - от "падане" на акумулатор до счупено... каквото и да е.

Проблеми с придвижването
В зависимост от местоживеенето ви и сезона, градският транспорт може да се окаже добра причина за закъснение или дори пропускане на цял работен ден. Знаете какви са сутрешните задръствания в големия град, затова можете да си спестите час-два, но задължително се обадете на шефа си, за да не се чуди какво се е случва. Той сам може да ви предложи да си вземете почивен ден.

Временно неразположение
Разстроен стомах, хранително отравяне, силно главоболие, месечно неразположение (при дамите) и повръщане са от този тип заболявания, с които винаги можем да се оправдаем, за да не отидем поне един ден на работа. Те не изискват посещение при доктор, защото обикновено подобни смущения приключват в рамките на 24 часа. Обаждане в работата с глас на най-болния човек на света, подсилва драматизма в ситуацията и едва някой ще ви каже, че очаква от вас да бъдете на работа.

Това е само бърз списък с най-често използваните извинения, когато отчаяно се нуждаете от ден почивка. Ако сте достатъчно находчиви, най-добре е да ви се случи "нещо" в петък, за да го добавите към уикенда.

Ако ви се налага често да прибягвате към лъжи, това е ясен сигнал, че това, с което се занимавате не ви харесва достатъчно или просто вече рутината ви е отекчила. По-добре вземете генерално решение за промяна, отколкото да играете роли пред колегите и шефовете си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти