Използвай тайните на мозъка си

Използвай тайните на мозъка си
Снимка: ИК Персей

Мозъкът те прави това, което си – той е центърът на личността, разума и интелигентността. Той учи езици, създава спомени и интерпретира сложни модели. Но също така е отговорен за лошите решения, които взимаш, както и за вредните ти навици. За това разказва в книгата си „Мозъкът – твоята суперзвезда“ (издание на „Персей“) норвежката изследователка Кая Нурденген. Българското издание включва предговор на носителката на Нобеловата награда за физиология и медицина Май-Брит Мосер.

По какъв начин функционира мозъкът? Какво е свободната воля и наистина ли я притежаваш? Може ли яденето на определени храни да подобри паметта ти? Можеш ли да активираш частите на мозъка, които не използваш? Ако се усмихваш повече, ще станеш ли по-щастлив? Какво представлява джипиесът на мозъка и как ти помага да се ориентираш в пространството?

Забележителната норвежка мозъчна изследователка Кая Нурденген отговаря на тези въпроси и разкрива добре пазените тайни на най-изумителния и загадъчен орган, който притежаваме. Описва със завладяващи детайли както физическата структура на мозъка и сложните взаимоотношения между невроните, синапсите и мозъчната кора, така и функционирането му на по-абстрактно ниво – как стигаш до самоосъзнаването, как работи паметта ти, какво се случва, когато се влюбиш. Мозъкът е изключително сложен орган, който практически контролира взаимодействията ти с външния свят. Той филтрира и обработва впечатленията, които получаваш чрез сетивните си органи, и ти представя една адаптирана картина на всичко, което те заобикаля. Мозъкът – това си ти.

г
Снимка: ИК Персей

Придружи д-р Нурденген в удивителното ѝ пътуване през безбройните неизследвани територии на единствения незаменим човешки орган и открий защо мозъкът ти е истинско чудо.

Доктор Кая Нурденген е норвежка мозъчна изследователка. Защитила е докторат по невробиология в Университета в Осло. От 2015 г. специализира в Университетската болница в Осло. През 2016 г. публикува изключително популярната си книга „Мозъкът – твоята суперзвезда“, преведена на много езици.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти