Изпитани рецепти против зимна меланхолия

Изпитани рецепти против зимна меланхолия
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Ако се чувствате супер енергични, изпълнени с желание за живот и жажда за приключения, вероятно се намирате в Южното полукълбо и за вас в момента е разгара на лятото.

Ние тук, на север от Екватора, страдаме сериозно от зимна липса на всякаква енергия, породена от изтощителното коледуване, късите дни и дългите нощи и прекалената отдалеченост на лятната отпуска.

Докато лошото настроение не се е превърнало в депресия, можете да си помогнете с някои изпитани методи за преборване на унилото настроение и възвръщане на енергията.

Магнезий и витамин В-комплекс

Балансът на вещества в тялото ни отговоря не само за правилното функциониране на физиката, но и на психиката.

Липсата на магнезий и витамини от В групата например увеличават чувството на тревожност, намаляват енергията, мускулите ви се схващат и като цяло се чувствате напрегнати.

Говорете с лекаря си за приемане на допълнителни количества магнезий и витамин В-комплекс.

Други вещества, които отговарят за доброто ви настроение, са: витамин D (разберете дали ви липсва този витамин тук >>>), окситоцин (набавя се от приятни преживявания) и достатъчно вода.

Масаж за тялото и душата

Балансираният хранителен режим невинаги е достатъчен, за да постигнете и добре балансирана душа.

Оставете се в ръцете на опитен масажист, който знае как с помощта на физически допир да донесе благоразположение на душата ви.

Освен класическите масажи, опитайте аюрведа масаж или пък горещ масаж

Ако няма къде да отидете на масаж, разменете си това удоволствие с половинката, докъдето ви стигат познанията. Със сигурност ще се почувствате по-добре.

Билки и цветя

За цветята на Бах ви говорим относително често и можем да потвърдим от личен опит успеха на тези есенции върху настроението и намаляването на паническите атаки.

А те, в комбинация с тревожност, са чест спътник на едно ежедневие, в което сивотата си прави компания с потоци негативни новини.

Можете да се консултирате с бахов терапевт или да опитате някои от готовите комбинации. Ако не ви помогне, няма да ви навреди.

Оранжево

Като храна, като сок, като дрехи – слънчевия цвят носи слънчево настроение. Ако сте привърженици на това, можете да опитате и цветна медитация.

Храни, които ви лишават от енергия

Дали зимите идват при хората, или хората живеят в зимите

Многобройните ползи от маточината

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти