Излез на сцената! - Филмовият фестивал в Пула и United Media обявиха конкурс за международен уъркшоп и подбор на телевизионни сериали

United Media
Снимка: United Media

Филмовият фестивал в Пула и United Media стартираха партньорския проект "Излез на сцената!" и публикуваха покана за участие в международен семинар за разработване на сценарии за телевизионни сериали. Най-добрият проект ще получи награда от 10 000 евро.

Всички талантливи автори са поканени да представят, самостоятелно или съвместно с продуцентски компании, своите оригинални и висококачествени проекти за игрални телевизионни сериали, които ще оставят трайни следи в света  на съвременното телевизионно производство. Регистрацията за уъркшопа "Излез на сцената!", който ще се проведе в рамките на 71-ия филмов фестивал в Пула, е отворена от 2 до 30 април 2024 г.

За да кандидатствате с проект, попълнете апликационната форма, която е налична  на уебсайта на фестивала.

APPLICATION FORM (HR)

В началото на юни журито за предварителен подбор на филмовия фестивал в Пула и United Media ще избере шестте най-добри проекта, които ще участват в семинар, на който всички поканени автори, под експертното ръководство на ментори, ще доразвият проектите си в два модула и ще се подготвят за представянето им по време на филмовия фестивал в Пула. Първият модул ще се проведе онлайн на 15 и 16 юли 2024 г., а вторият модул ще се проведе на място по време на филмовия фестивал в Пула, от 15 до 17 юли 2024 г.

По време на фестивала експертно жури ще избере най-добрия от шестте проекта, който ще получи награда от 10 000 евро и изключителната възможност да доразвие проекта си в сътрудничество с United Media, водеща медийна компания в Югоизточна Европа, която понастоящем работи в осем държави и вече има 40 проекта в продуцентския си каталог - сериали, които са адаптирани и продадени в повече от 30 държави по света.

В конкурса могат да участват игрални телевизионни сериали, независимо от техния формат, брой епизоди и жанр. Проектите трябва да са на английски език като няма ограничение в броя на кандидатурите, подадени от един кандидат. Единственото изискване е проектите, представени в предишни конкурси, обществени програми и  други подобни, да не са получавали финансова подкрепа или награда от какъвто и да е вид. Могат да кандидатстват проекти от Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия, Северна Македония, Черна гора, Косово, Албания, Гърция, България, Румъния, Италия и Австрия.

Кадидатурите трябва да включват следното: кратка биография на автора или на авторския екип, кратко описание на проекта, анотация на сериала, анотация на пилотния епизод, характеристика на главните герои, описание на сезона  и две сцени, написани под формата на сценарий. Комисията за подбор на проекти ще получава кандидатурите  с код, т.е. без информация за кандидата.

71-ото издание на Филмовия фестивал в Пула ще се проведе това лято от 11 до 18 юли. Във магичната  Арена, великолепния Национален театър на Истрия и кино "Вали" ще бъдат показани най-добрите хърватски филми, копродукции на хърватското малцинство, атрактивната международна програма "Greater Adria", чийто репертоар се базира  на европейски и независими филми, както и специалната награда за широката публика - "PoPular Programmme", която ще донесе на Арената световни хитове със силен авторски почерк. Сътрудничеството между Филмовия фестивал в Пула и United Media и стартирането на уъркшоп и подбор на телевизионни сериали "Излез на сцената!" ще допринесат за развитието на фестивалната програма  PulaPRO и международната сцена на телевизионната индустрия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти