Избери перфектната рокля спрямо фигурата си

Нейно Величество – Роклята! Може би най-женствената и изящна дреха, която подчертава фигурата ни. Но знаете ли, че в зависимост от това какви форми имате, трябва да изберете и подходяща кройка рокля, която да прикрива евентуални несъвършенства и да покаже най-доброто, с което разполагате. А каква е вашата форма и как да изберете рокля спрямо нея? Ето основните насоки, които трябва да следвате:

Фигура „Круша“

Ако сте с фигурата на Ким Кардашиян, Ева Мендес, Дженифър Лав-Хюит и Катрин Хийгъл, вие сте с форма Круша.

Тя се характеризира с по-дълъг торс и по-къси крачета, тесни рамене и широк ханш.

Най-доброто във вашата фигура са раменете и талията ви.

Ето защо е най-добре да ги подчертаете като се спрете на рокля с голи рамене и много силно изразена талия. За да прикриете по-широкия ханш, спрете се на рокля с А-форма, която да е свободна в областта на дупето и да не го подчертава допълнително. Освен това, за да издължите максимално краката, че да бъдат в баланс с торса ви, спрете се на дълга до земята рокля и не пропускайте високите токчета.

 

#demimoore #demi #love #beautiful

A post shared by Demi Moore💋 (@demi.moore) on

Фигура „Ягода“

Ако сте с фигурата на Наоми Кемпбъл, Деми Мур, Тери Хатчър и Рийз Зелуегър, значи сте с форма Ягода.

Тя се характеризира с широки рамене, сочен бюст, не силно изразена талия, тесен ханш, плоско дупе и тънки, дълги крака. Най-доброто във вашата фигура са краката.

 

#205w39nyc @calvinklein #RAF SIMONS 😘😘 📸 @kaito @diddy

A post shared by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on

Затова избирайте рокли, които да привличат погледите именно върху тях. Спрете се на къси роклички, широки около талията, без ръкави или с широки ръкави, но нека краката ви са на показ! Друг вариант е да изберете елегантна, дълга до земята рокля, но с много висока цепка, която при всяка крачка да разкрива какви красиви крака имате.

Фигура „Банан“

Ако сте с фигурата на Натали Портман, Камерън Диас и Кейт Хъдзън – значи сте с форма Банан.

Тя се характеризира с това, че бюстът, талията и ханшът са с почти еднаква обиколка. Няма силно изразена форма. Най-доброто във вашата фигура са раменете и краката ви.

За да придадете форма на тялото си, спрете се върху V-образното деколте, подчертаната талия и обемът в полата. Всякакви асиметрични линии в роклята също ще помогнат за подчертаване на фигурата ви.

 

Thanks @WSJmag for spreading the joy. https://t.co/9K3gErX3xQ

A post shared by Oprah (@oprah) on

Фигура „Ябълка“

Ако сте сочна като Опра Уинфри, Дрю Баримор, Мелани Грифит, вие сте с форма Ябълка.

Не сте непременно пълничка, просто имате много тесни рамене и ханш, а талията ви е по-широка. Най-доброто от вашата фигура са фините рамене и слаби крака.

Подчертайте ги с къси рокли с асиметрични форми и прехлупващи се деколтета. Всякакви тоалети с набор, който да създава оптическата илюзия за по-силно изразена талия, са добре дошли. Не избирайте едноцветни тоалети, освен ако не са в тъмни нюанси, които оптически смаляват фигурата. По-скоро заложете на различни мотиви, които да привличат погледа върху пъстротата на плата, а не върху фигурата. Друг вариант е да се спрете върху такива кройки, които имат подчертаване под бюста, а не стесняване в областта на талията.

Фигура „Пясъчен часовник“

Ако тялото ви е като на Скарлет Йохансон, София Вергара, Салма Хайек или Блейк Лайвли, вие сте с форма Пясъчен часовник

Фигурата ви се карактеризира с добре изразени рамене, сочен бюст, тънка талия и добре оформен ханш. Най-доброто от вашата фигура е… всичко!

Най-женствената и красива фигура трябва да се подчертава с прилепнали рокли, които да показват всеки сантиметър съвършени извивки. Ако все пак не искате да разкривате божественото си тяло съвсем, спрете се на ефирни материи и силно изразена талия, които да загатват елегантно колко красиво тяло имате.

 

🌈💄🌈 mom’s night out

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

И още тънкости:

► Ако сте с по-голям бюст, спрете се на не твърде дълбокото V-образно деколте, което по елегантен начин да подчертае сексапилните форми, но не и пошло да изкара всичко на показ, без да остави и милиметър на въображението.

► Ако сте с пълни ръце, забравете за късите ръкави – спрете се на широки ръкави, които ще прикрият несъвършенствата. Или пък на дългите дантелени ръкави в тъмни нюанси, които са много модерни в последните сезони.

 

#baftas2018

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

► Ако сте много висока, изберете рокля в средна дължина – малко под коляното, която оптически ще балансира височината ви.

► Ако сте сладко миньонче, изберете дълга до земята рокля с висок ток, която ще ви издължи или пък заложете на много късата рокличка в комбинация с обувки на ток в телесен цвят, което оптически ще направи краката ви безкрайно дълги.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти