Иво Аръков показва талант и прелести в "Пустинен кръг"

Иво и Благовеста на сцената
Снимка: Младежки театър

Крeмена Димитрова

Най-новият спектакъл в Младежки театър "Николай Бинев" залага на силен и провокативен текст и атрактивно актьорско трио.

"Пустинен кръг” е пиеса за изгубената връзка между поколенията. Баща, който е изоставил детето си, в отчаян опит да се опита първо да бъде човек, а след това родител, и 20-годишната му дъщеря, която превръща желанието си да го открие, в натрапчива фикс-идея, обсебваща живота й.

Какво ни струва разрушаването на семейството, можем ли като общество да платим цената на изгубените млади поколения, които с или без родители, растат сами, без категорични ценности и ориентири? Можем ли да достигнем до прошката, надвивайки омразата, можем ли да бъдем по-добри, надмогвайки себе си?

Всички мъжки роли в спектакъла "Пустинен кръг” се играят от Иво Аръков – една от новите звезди на българския театър и кино. Помним го от "Кецове” на Валери Йорданов, синът от "Козата или коя беше Силвия” -  скандалният спектакъл на Явор Гърдев в Народния театър, като водещ на актьорското реалити "Star Mashine”, а напоследък и от страниците на списанията като модел.

 

Специално за "Пустинен кръг” Иво си боядисва косата бяла и слага бели лещи, което му придават мистичен и неочакван вид. Това решение на вида му, както и прекрасната сценография и костюми, са дело на младата Лилия Бабунова, едно обещаващо име в средите на дизайнерите на театралното пространство и одежди.

Друг много силен дебют е изпълнението на ролята на Андреа от второкурсничката от НАТФИЗ Благовеста Митева – ефирна като елф, нежна като пролетно цвете, тя излъчва грация, но и скрита мощ. Нейната героиня се опитва да намери изчезналия си баща, който я изоставя още преди да се роди. Срещите на момичето с мъжете са белязани от тази липса, а зрънцето на отмъщението расте в нея заедно със съзряването й като жена и тя се превръща от малко момиче в боец.

"Пустинен кръг” е авторски спектакъл на Димитър Кабаков, който е автор на текста и режисьор. Специален гост е Онур Динчер - студент по медицина, който свири на флейта "ней”. На нея се изпълнява музика за дервишки танци, каквито има на живо в спектакъла.

Запомняща се е и ролята на Стара майка, невероятно пресъздадена от Мая Бабурска, която за целта се научава да говори със северняшки диалект. 

Можете да гледате спектакъла на 21 април, 5 и 22 май, камерна зала на Младежки театър „Н. Бинев”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти