Създадено за Huawei

Ивет Лалова – жената, която бяга редом с успеха

a
Снимка: Huawei

В представата ни за успех винаги присъстват лицата на жени и мъже, чиято житейска история излиза извън познатите коридори и разбива на пух и прах твърденията на скептиците, че човешкият дух, амбиции и стремежи са лесно раними, имат ограничени възможности и лимитирано поле за изява. Успехът рядко се изразява само в професионална или само в личностна устойчивост. Той е съвкупност от индивидуални качества, начин на мислене и начин на действие, подкрепени от много труд, дисциплина и целеустременост, а най-успешни са хората, които стоят изправени пред предизвикателствата и съумяват да преодолеят всяка трудност.

За неравния път на успеха, за победите и загубите, за сълзите и смеха в спорта и живота разговаряме с Ивет Лалова. Edna.bg, заедно с Huawei България и няколко български медии участват в общ проект за представянето на новата серия интелигентни часовници Huawei Watch3. Проектът включва разговор с популярни лица от България по теми свързани с новите часовници и хората, които ги носят - свобода, комуникация, себеизразяване, потенциал и успех. Нашата тема е Успехът, а наш гост – Ивет Лалова.

Huawei
Снимка: Huawei

Здравей, Ивет! Наричана си една от най-успешните български лекоатлетки. Каква е твоята дефиниция за успех? Има ли общовалидни правила на успеха?

Моята лична дефиниция за успех е съвкупност от множество постигнати по пътя цели и мечти. За това трябва не само голямо желание, но дисциплина и постоянство, мотивация да извървиш самия път до успеха. Както и съмишленици, с които да вървиш заедно по този път.

Успехът никога не е гарантиран, но когато си направил и дал много от себе си оценяваш докъдето и да стигнеш , защото се движиш напред и мечтаеш.

Освен успешна спортистка си и една от най-обичаните. Трудно ли се носи короната на всенародната любов?

Короната на любовта е по-лека, но тя също има своята цена. Когато вниманието е насочено към теб дълго време, освен че се чувстваш отговорен, поемаш и огромни дози от тази обич и това е безкрайно вдъхновяващо и мотивиращо. Получавам десетки съобщения от млади хора, които искат да се занимават със спорт и казват, че ги вдъхновявам, това е най-голямата обич, която можеш да получиш.

В спортното си ежедневие Ивет използва Huawei Watch 3 с диаметър 46мм, черен корпус от неръждаема стомана и черна силиконова каишка, който е лек и удобен за следене на тренировки, включително плуване в басейн и открити води. Тя е и едно от лицата на цялата серия Huawei Watch 3, заснета в специална фотосесия от модния фотограф Костадин Кръстев  Коко. В нея тя носи и  бижуто Huawei Watch 3 Pro Elite, с корпус и каишка изцяло от титаниева сплав. Неговото 48мм титаниево тяло с керамична основа и 1.43-инчов AMOLED дисплей, защитен със сапфирен кристал, допълват цялостния дизайн, материали и изработка на часовник от най-висок клас, които е един от  традиционните символи на успех в живота.
Снимка: Huawei


В спортното си ежедневие Ивет използва Huawei Watch 3 с диаметър 46мм, черен корпус от неръждаема стомана и черна силиконова каишка, който е лек и удобен за следене на тренировки, включително плуване в басейн и открити води. Тя е и едно от лицата на цялата серия Huawei Watch 3, заснета в специална фотосесия от модния фотограф Костадин Кръстев – Коко. В нея тя носи и  бижуто Huawei Watch 3 Pro Elite, с корпус и каишка изцяло от титаниева сплав. Неговото 48мм титаниево тяло с керамична основа и 1.43-инчов AMOLED дисплей, защитен със сапфирен кристал, допълват цялостния дизайн, материали и изработка на часовник от най-висок клас, които е един от  традиционните символи на успех в живота.


Изисква ли успехът жертви и какво трябваше да пожертваш ти в името на спортната си кариера?

Успехът иска не толкова жертви, колкото кураж за взимането на важни и трудни решения по всяко време. Когато имаш любов и подкрепа, нищо не се усеща като жертва. Когато си наясно с това, какво искаш да постигнеш и как да го постигнеш, когато имаш план и стратегия, се иска единствено дисциплина и постоянство.

Като по-млада можех да изброя куп неща, които съм пожертвала, но сега осъзнавам, че съм имала и имам всичко.

Какво те кара да продължаваш да тренираш и да си сред най-добрите в света?

Новите цели, които се променят и преобразяват в различни форми, но продължават да носят мотивация да бъда на пистата. Атлетиката е съвкупност от страст, професионален път и начин на живот за мен. Обединени в едно ми носят огромен заряд от енергия.

Колко високи са твоите цели?

За някои могат да бъдат нищожни, а за друг невероятни. За мен целите изграждат живота, за който съм си мечтала от дете. А и казват, че целите винаги трябва да са високи, само така ще сме достатъчно амбицирани за постигането им. Моите цели са се разпростирали от чист инат до постигане на най-големите ми успехи и винаги са ме водили напред.

Полезни ли са несполуките и сълзите по пътя към успеха според теб? Мотивират или демотивират?

По-скоро са неизбежни. Реакцията ни за това, което се случва около нас, зависи от нас самите. Когато сме достатъчно мотивирани, сълзите не могат да ни спрат. Можем единствено да се учим от тях и да продължим напред още по-обогатени със знания и опит.

Как спорта се отразява на личния ти живот? Повече дава или повече взема?

Спортът ми е дал освен страхотен съпруг и много близки приятели, без които не бих могла да си представя живота си. Определено дава, но зависи и каква е твоята лична нагласа. Ако избереш да гледаш към всички пропуснати празници, рождени дни, сватби и пропуснато време с близките, може и да ти се струва, че взема.

Какви бяха емоциите след Олимпийските игри в Токио?

Емоциите ми се изливаха като от бутилка, пълнена толкова дълго време. Самият факт, че Олимпиада беше повече от успешна, докара всички до еуфория от това да сме там. Моите лични емоции в една дума бяха щастие. От това да съм част от една историческа Олимпиада, до това, че е рекордна и за мен и българската лека атлетика.

След всичко разказано дотук, как би дефинирала стреса за теб?

Стресът е това, което ни кара да не спираме, да не сядаме, да се борим, но стресът може да е толкова разрушителен за цялото ни тяло, а и емоционално, затова трябва да го следим, защото е невъзможно да го избягваме. Радвам се, че имам помощник като Watch 3 на Huawei, който следи нивото на стрес в тялото ми през целия ден. Така разбирам в кои моменти трябва да натисна пауза и да си почина от всичко.

Huawei
Снимка: Huawei

Накъде оттук нататък?

Само напред и нагоре, но първо ще отида до морето smiley

Целите продължават, на хоризонта се появяват нови идеи и цели в и извън спорта, само времето и личната ми мотивация ще покажат, колко от тях ще постигна през следващата година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти