Историята на японския Исус: как Месията се измъква от разпятието и къде прекарва остатъка от живота си

исус япония
Снимка: Pexels

Исус Христос полага основите на религия, която днес процъфтява по целия свят. Центърът на съвременното християнство може да се намира във Ватикана, но клоните му се разпростират надлъж и нашир. Ето защо не е изненадващо, че разказът за Исус има различни версии в различните части на земното кълбо. Тази статия е посветена на една необичайна история за Исус Христос и мястото му за последен покой. Страната, за която говорим в статията, няма видима връзка с Исус и затова тази легенда е невероятна за някои. Въпреки това мнозина вярват, че тази алтернативна теория е вярна, и не бива просто да се отхвърля.

В този разказ става въпрос за легенда, според която Исус Христос избягал от разпятието си и пътувал до Северна Япония, където изживял остатъка от живота си в мир и задоволство, докато не починал на зрялата възраст от 106 години.

исус япония
Снимка: Pexels

Според тази легенда, Исус е починал от естествена смърт в малко японско село. Ако това е вярно, кой е бил разпнат на кръст? Какво е правил Исус Христос, Месията, в едно малко японско селце и как хората почитат паметта му днес?

Селото Шинго, където се предполага, че Исус е прекарал остатъка от живота си

Село Шинго в Северна Япония е малко и незначително, наглед е обикновено японско село. Повечето от жителите се грижат за животновъдни ферми или за основната селскостопанска продукция на селото - батат. Въпреки това една единствена могила от пръст на върха на селския хълм се откроява като истински значима. Външно тя изглежда само като купчина пръст, но е и център на много легенди, вярвания и конспиративни теории.

исус япония
Снимка: Публичен домейн, Wikimedia Commons

Смята се, че тази оградена могила от пръст е гробът на Исус Христос. Предполагаемата гробница е открита през 1935 г. и оттогава насам са формирани много теории, които се опитват да обяснят как Исус е могъл да намери пътя си към Япония.

Документите на Такеноучи

Основният разказ, който обяснява това необичайно пътуване, се съдържа в набор от мистериозни ръкописи, известни като документите Такеноучи. Според тези апокрифни текстове Исус Христос никога не е бил разпънат на кръста. Вместо това той успял да избяга от изпитанието, носейки кичур от косата на Дева Мария.

В документите се твърди, че Исус е бил заловен от римляните, но е избягал, като е сменил мястото си с по-малкия си брат, който се казвал Исукири. Когато Исус избягал от плена си, той взел със себе си и едното ухо на брат си. След като успял да избегне римските власти и тяхната смъртна присъда, той се преместил в Япония.

След като стигнал до Япония, Месията се установил в селото Шинго.

Бил известен като Дайтенку Таро Джурай и се влюбил Миюко, в дъщерята на фермер от селото. Твърди се, е до края на живота си той работи като пастир в Япония. Освен това имал три деца от Миюко и живял в Шинго до последния си дъх. Съществуват вярвания, че и до днес потомците на Исус живеят в селото.

Автор на документите е Уадо Косака. Той става известен с опитите си да се свърже с извънземни на живо по телевизията. От трудовете и житейската история на Косака изглежда, че „космоархеологът“ е бил ексцентрична личност, ако не и абсолютен измамник. Почти във всички научни кръгове се твърди, че документът е измама.

исус япония
Снимка: Flick, Jason Hill

И все пак има доказателства за наличието на западно-изглеждащи черти в населението на селото, което предполага някаква древна връзка с Европа. Някои от жителите на селото дори имат цвят на очите, който е характерен за англоевропейските хора, макар че повечето биха могли да сметнат това за слабо доказателство, тъй като така или иначе Исус не е бил от Европа.

Фестивалът, посветен на Месията

Пролетният фестивал на Христос се провежда всяка година от 1964 г. насам. Церемонията включва много ритуали и обреди. Жените от селото носят кимона и танцуват около гробовете, за да може духът на Христос да остане в покой, като през цялото време пеят тристишия на непознат език.

исус япония
Снимка: Публичен домейн, Wikimedia Commons

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти