Историята на две украински майки, бягащи от руската инвазия

voa
Снимка: VOA

Премиерната документална поредица VOA "52 истории" ще направи своя дебют в българския ефир на 24 февруари от 21:30 ч. по NOVA NEWS. Сериалът представя уникални човешки истории от целия свят, разкривайки вдъхновяващи индивидуални борби и успехи. Всеки разказ е заснет с дълбок интерес към човека, за да предложи на зрителите разнообразие от перспективи. В първия епизод ще бъде излъчен документалният филм "Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътуване на украинските бежанци".

Следващата събота документалната поредица ще запознае зрителите с историята на две украински майки, бягащи от руската инвазия. Те намират ново начало на необичайно място - във филмовите студия „Ню Бояна“ в София, най-голямата филмова компания в Източна Европа, която е участвала в производството на над 400 холивудски филма. По време на пътешествието си, двете жени преодоляват много предизвикателства и постигат успехи, като си задават въпроса дали в крайна сметка някога ще се завърнат в родината си Украйна.

voa
Снимка: VOA

На 24 февруари 2024 г., когато стартира VOA "52 истории", се навършват точно 2 години от началото на „Специалната военна операция“ на руските войски срещу Украйна. "Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътуване на украинските бежанци" изследва прехода на героините към филмовата индустрия на фона на войната и показва тяхната устойчивост, адаптивност и стремеж към успех в чужбина. Разказът обръща внимание на предизвикателствата и културните адаптации, като по същото време разкрива последиците от разселването и подкрепата от филмовата общност.

voa
Снимка: VOA

Продуцент на документалната поредица е "Гласът на Америка" (VOA/Voice Of America), част от Американската агенция за глобални медии (USAGM). В резултат на стратегическото партньорство между компаниите, Нова Броудкастинг Груп разполага с пълен достъп до богатото и качествено съдържание на глобалната агенция.

VOA „52 истории“ е вторият документален сериал на VOA в ефира на NOVA NEWS, след премиерата на VOA „Технологии“, който се излъчва в понеделник от 22:30 ч.

Гледайте VOA „52 Истории“ – от 24 февруари в 21:30 ч. по NOVA NEWS!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти