История за чудодеен мехлем, тамплиери и подхвърлено бебе

История за чудодеен мехлем, тамплиери и подхвърлено бебе
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Преди 700 години, след един от Кръстоносните походи, тамплиери оставили на прага на един тиролски дом едно бебе и една делва с непознато растение.

В кошчето на бебето имало бележка с името на детенцето – Тереза и с рецепта за мехлем, от който заздравяват всички рани. Основната съставка на мехлема се намирал в делвата – цвете от рода на египетската лилия.

Стопаните на дома – семейство Райтзамер, приели детето като свое.

Дали си сметка също, че рецептата, сложена в кошчето му, е най-голямата ценност, която майката на бебето можела да завещае на детето си.

Разсадили лилията в двора си и започнали да приготвят мехлема. Той помагал срещу всякакви рани и изгаряния.

Оттогава насам всяко първо родено момиче в рода Райтзамер получавало името Тереза и приемало от майка си умението за приготвянето на мехлема.

Семейството имало навик да споделя своя лек срещу всякакви рани и изгаряния със съседите си, когато някой от тях се окаже в нужда.

Един ден, някъде през 2005-та година, учителката по богословие Тереза Райтзамер чула по радиото за дете, получило много тежки изгаряния при битов инцидент.

Развълнувана от историята, решила да изпрати от мехлема в университетската болница в Инсбрук, където се лекувало непознатото дете.

Лекарите, след настояване на родителите на детето, се съгласили да изпробват мехлема върху обгорената детска кожа.

Само след няколко месеца детето се възстановило напълно, без нужда от трансплантация на кожа, каквато лекарите се опасявали, че трябва да се направи.

Лекарите убедили Тереза Райтзамер, че има дълг към човечеството – да произвежда в по-големи количества домашния си мехлем против изгаряния.

Така животът на учителката по благословие се променил за една нощ. По същия начин, по който се променил животът на малкото бебе Терезия, спасено от тамплиерите 700 години по-рано...

Ние от Edna.bg чухме и записахме, както се казва в края на истинските приказки, тази история лично от Терезия Райтзамер...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти