Истинската любов винаги побеждава

Джейн Еър и мистър Рочестър - Edna незабравима любовна история
Снимка: Jane Eyre - The movie (2011)

Мария Николова

„Джейн Еър“ бе една от първите книги за големи, която прочетох през живота си... Бях 3-ти или 4-ти клас, но сестрите Бронте вече ми бяха любими.

А историята на момичето сираче, което в този труден и несправедлив свят, през първата половина на 19 век в Англия, се превръща в жена, маркира едни от първите ми възприятия каква трябва да бъде любовта – искрена, ненатрапчива, вечна...

Сюжетът на романа със сигурност не е чужд на почитателите на любовните четива: Джейн Еър, млада девойка, която досега животът е запознавал единствено с несгодите и тъгата, постъпва на работа като гувернантка в имението „Торнфийлд“.

При една своя разходка, осемнадесетгодишната Джейн среща непознат конник, който пада от коня си, а тя му помага да се изправи на крака. Оказва се, че това е стопанинът на имението - мистър Рочестър, мъж, сложен и странен като загадка.

Следват заплитане и разплитане на пъзела – Джейн се влюбва в своя работодател, който също не е безразличен към нея. Ревност, любовни триъгълници, истини и лъжи, които приключват с подготовката на тяхната сватба. Но това далеч не е краят: в паметния ден мис Еър разбира, че нейният любим всъщност... вече е женен.

„Джейн Еър“ е любима героиня на много от нас. Не само защото тя е невинното момиче, което копнее за истинска обич, но защото всички, прочели книгата, се припознават в любовната история – изпълнена с толкова обрати и препятствия, точно както е и в истинския живот.

Съвсем на място можем да кажем, че във всяка Edna от нас живее Edna съвременна Джейн Еър: жена, която обича от началото до края, от първи поглед до последен дъх.

Ако сте чели книгата, то със сигурност знаете какъв е финалът. Ако не сте, имайте предвид, че историята ще поддържа интереса ви до самия финал.

И в двата случая ние, от екипа на Edna.bg, ви даваме Edna чудесна идея - да гледате екранизацията по романа от 2011 г. директно от Холивуд - във Vbox7.com ето тук:

В главните роли ще видите Имаджин Потс, Мия Вашиковска, Джейми Бел, Майкъл Фасбендер, Джуди Денч, Сали Хоукинс Мия Вашико и др.

В специалната звездна секция Hollywood във Vbox7 можете да гледате още "Големите надежди", "Истерия", "Сбогом, кралице моя", "Полунощ в Париж", "Вестникарчето", "Седемте психопата" и "Срам".

Виж още:

Истерия на вибратора

"Големите надежди" на малък екран

Романтика по никое време в Париж

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти