Истината за женската и мъжката енергия

мъж жена
Снимка: iStock

Всеки от нас притежава свой вътрешен мъж и своя вътрешна жена.

Мъжката сила се изразява в упражняването на власт, женската – в мекотата и гъвкавостта.

Нашата чисто женска задача е да се показваме, да създаваме красота и да насърчаваме красотата, И ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ.

Женското и мъжкото начало

Ако разделим нашето тяло на две половини, то лявата отговаря за женското начало, а дясната – за мъжкото. Какво означава това? Мъжката енергия ни кара да бъдем силни, активни, изобретателни, да се борим и постигаме цели и резултати. Това са мъжки черти и стремежи – сила, действие, експедитивност, пари, постижения, власт, влияние. Забележете, че мъжете имат мускули, за да се бранят. Техните гениталии са изнесени навън, те трябва да ги защитават. При жените е обратно – те трябва да бъдат гъвкави. Женската енергия е като вода, тя прелива от едно състояние в друго. Освен това женските хормони са силно вариативни, не случайно емоциите на нежния пол са по-изменчиви, настроенията – по-пластични. (В края на краищата жената има менструация, а мъжът - не, нали?)

Мъжката сила е в натиска и упражняването на власт, женската сила е в мекотата и гъвкавостта, в способността за плавна промяна. Женската енергия отговаря за нежността и грацията, за любовта към прекрасното, за изкуството, за отдаването и грижите за децата, за способността да се борави с разни предмети с ръце. Проявления на женската енергия са търпението, деликатността, толерантността. Жените трябва да развиват тези качества, защото те съответстват на природата им, но те обикновено се стремят към обратното – да излъчват сила и стабилност, да показват, че са организирани, независими, можещи, че са в състояние да живеят без партньор. Ако жената заяви на един мъж, че може да се справя чудесно и без него, то тя му нанася жесток удар.

Наталия Кобилкина
Снимка: Личен архив

Вътрешен мъж и вътрешна жена – кой доминира?

Както се досещате, при жените е нормално да доминира женската енергия, при мъжете – мъжката. Не случайно лявата и дясната половина на лицето са много различни, асиметрични. Те сякаш изразяват вътрешния ни мъж и вътрешната ни жена. Както вече казахме, нашата чисто женска задача е да се показваме, да създаваме красота и да насърчаваме красотата във всеки смисъл на тази дума. Мъжете съществуват, за да ни се любуват. Е, и за да мислят, разбира се.

Как си обяснявате любовта към приказките? Някои от нас четат вълшебни истории и в по-късна възраст – да живеят фентъзито и фантастиката! Приказните персонажи всъщност са удивителни метафори на човешката същност. Ламята, мащехата, вълкът, злодеят символизират нашите страхове, възпитание, задръжки, морал. Това е вътрешният ни мъж. А принцесата е вътрешната ни жена. Нашият вътрешен мъж обикновено защитава принцесата, т.е. бди над нашата уязвимост и женственост. Какво се оказва? Жената се бори и постига много повече благодарение на слабостта си, отколкото чрез силата си. Жените често забравят това. Те са родени, за да „чуруликат“, да даряват света с финес и лекота. Мъжкото и женското ухо се различават на чисто физиологично ниво. Мъжкото ухо не възприема високи звуци, а ниски честоти; при жената е обратно. Ето защо мъжът обича жената да пърха наоколо и да „чурулика“, той е така устроен, че не може да възприеме съобщение, адресирано към него с писък и крясък. Просто не го чува. Затова пък мъжете долавят и най-недоловимите „странни“ шумове в колата, които женското ухо просто не може да чуе.

Наталия Кобилкина
Снимка: Личен архив

Визуализация

Седни удобно и забележи как вдишваш и издишваш. Представи си, че търсиш някаква картинна галерия.

Движиш се бавно, оглеждаш се, съмняваш се, пробваш различни пътища. Накрая я откриваш. Представи си фасадата, тавана й, интериора.

Визуализирай в съзнанието си всеки детайл отвън и вътре в нея.

После влизаш, вървиш тихо, разглеждаш картините с удоволствие, вдишваш миризмите и търсиш стая, за която инстинктивно усещаш, че е важна за теб.

Намери ли я?

Сега се опитваш да я отключиш. Разбира се, и с това се справяш.

Оказва се, че в нея има само едно голямо бяло платно.

Нарисувай върху него дясната част на своето тяло – това е твоят вътрешен мъж, твоята сила, дързост и хъс. Нарисувай го такъв, какъвто си го представяш. Позволи му да ти каже онова, което иска. Позволи му да бъде искрен с теб и запомни неговите думи.

После нарисувай лявата част – твоята вътрешна жена. Отрази своята грация, нежност, способността да се отдаваш, да се грижиш и вдъхновяваш. Нарисувай я така, както я харесваш – с дрехи, бижута и грим от съответната епоха. С черти на лицето и усмивка, която ти е симпатична. Позволи й да ти каже онова, което иска.

Забележи как „общуват“ помежду си твоята вътрешна жена и вътрешният ти мъж. Има ли любов и разбирателство между тях? Това са енергии, които си взаимодействат и трябва да се уравновесяват взаимно, да функционират в красива хармония.

Сега заключи стаичката и се отдалечи от галерията.

Повече за женската и мъжката енергия можеш да научиш в Гейша маратона по Viber, който стартира на 1 април. „Гейша“ е най-продаваният ми курс, система за женското развитие, в която до този момент се включиха над 50 000 жени и всички до една станаха щастливи. В условията на изолация заради Корона вируса, ти предлагам вариант, в който да използваш пълноценно времето, прекарано вкъщи и да направиш нещо за себе си. Сега идва твоят ред за трансформация! Скачай смело!

Запиши се тук

Автор: Наталия Кобилкина

Наталия Кобилкина
Снимка: Личен архив

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти