Истерия на вибратора

Кадър от филма "Истерия"
Снимка: Sony Pictures Classics

Лилия Огнянова

Вибратор – дори бабите на село са чували за него. Вибратор – няма как споменаването на тази дума да не предизвика леки усмивки, а често и смущение.

Вибратор – всички знаем какво е, но наясно ли сме с историята на този така интересен аксесоар?

Препоръчваме ви един интересен, поучителен (дори образователен) и много забавен филм – „Истерия“. Той разказва историята за откриването на вибратора.

Всичко започва през далечния 19 век в Англия. Не са леки времена за жените – раздразнителността им лесно може да бъде обявена за истерично състояние, а от там следва прибиране в психиатрично заведение или казано иначе – лудница.

По-заможните и уважавани дами обаче, могат да „лекуват“ депресивните си и изнервени състояния със съвсем легални вагинални масажи.

Да, точно така – ръчна стимулация от лекар до достигане на оргазъм, за който се е знаело още тогава, че има терапевтични функции, успокоява и облагородява женския опърничав характер.

Доктор Далримпъл е въпросният уважаван лекар със златни ръце. Той приема работата си съвсем сериозно и отговорно, което води до такъв наплив на пациентки, че му се налага да си наеме помощник.

Това е прохождащият в медицината негов колега Мортимър Гренвил. Младичкият лекар се справя добре, докато китката на ръката му не се схваща и това пречи сериозно на масажите.

Но какво са пречките по пътя на науката, освен истинска мотивация за научни открития и създаването на уред, който ще променят живота на света (или поне на нежната половина от него). За да е филмът истински интересен, има доза драма, любовна история, напрежение, смях и разбира се – поука.

„Истерия“ можете да гледате напълно безплатно, лесно и без да има нужда от регистрация на сайта NovaPlay – play.novatv.bg. там ще откриете още интересни филми като „Вестникарчето“ с Никол Кидман и Зак Ефрон, „Срам“, „Джейн Еър“ и много други! Заслужава си да ги разгледате и да си харесате филм за вечерта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти