Създадено за Bosch

Искате време за себе си? Доверете се на „умните“ технологии

a
Снимка: iStock/Getty Images

За какво мечтае edna жена - независимо дали майка, домакиня или дама с динамичен начин на живот? Отговорът е еднозначен – всяка от нас иска време за себе си. И тъй като живеем в бързо променящ се и динамичен свят, това става все по-трудна задача. За щастие, модерното съвремие предлага и все по-напреднали технологични решения.

Помните ли времената, когато използвахме телефона като… телефон, без да имаме видео връзка през това време? Т.e. трябваше дълго да описваме на приятелките си какви обувки сме си взели. Сега не можем да си представим ежедневието, без да проведем видео разговор или поне да изпратим снимки.

По същия начин е с всеки уред, който улеснява живота ни и спестява време. Ако преди сме прали на ръка, дебнели пералнята кога ще свърши и с лек намек на досада сме чакали да приключи, за да се захванем с простирането, то в днешно време това може да е част от миналото. Защо ли? Представяме ви един сбъднат женски блян – умна пералня. Втурнахме се през глава да търсим новата най-добра приятелка на жената и я открихме в лицето на пералнята на Bosch. Но с какво спечели сърцата ни най-много?

a
Снимка: iStock/Getty Images

Пералня и Wi-fi – неочаквано практична комбинация!

Наистина умните перални машини позволяват да ги управлявате дистанционно чрез приложение на мобилното ви устройство. Моделите на Bosch с функция Home Connect, позволява дистанционно включване и управляване на пералнята. И това никак не е всичко. Уредът сам избира най-подходящата програма спрямо вида на прането, степента на замърсеност и обема.  Вие имате възможност от разстояние само да стартирате прането и по този начин дрехите ви да са свежи и готови за изваждане, когато се приберете. Приложението на Bosch Home Connect може също така да направи вашия дом интелигентен, като свържете други уреди и устройства с активиран wi-fi. Имате дори възможност да ги контролирате с глас, чрез Alexa или Google Home.

Умната пералня щади времето и бюджета ви

Да започнем с главоблъсканиците при стартирането на пералнята – колко прах и омекотител да сложим, коя да е програмата, колко ли замърсени дрехи сложихме и т.н. При интелигентните перални разполагате с автоматична система за дозиране, за да намалите ресурсите като вода, електрическа енергия и препарати и да получите перфектно изпиране всеки път. Посредством функцията i-DOS на Bosch вие имате гаранция, че получавате точната доза на изпиращия препарат всеки път. Но как? Интелигентните сензори засичат количеството, вида и степента на замърсяване на прането и автоматично определят най-добрите настройки и перфектното количество перилен препарат и вода. От вас се изисква само да напълните големите вградени контейнери за течен перилен препарат и омекотител толкова често, колкото е необходимо (едно зареждане стига за около 20 цикъла) и да оставите i-DOS да свърши всичко останало.

a
Снимка: Bosch

Добавяте още дрехи след като вече сте започнали прането

Случвало ли ви се е да се сетите за някоя дрешка, която ще ви трябва в най-скоро време, но просто сте забравили да я пуснете, а прането вече е стартирало? На нас ни се е случвало и не е приятно. Именно затова функцията за дозареждане Reload ни спечели. Благодарение на нея можете да добавите още дрехи в прането след стартиране на пералната машина и то през целия дълъг цикъл, най-късно до етапа на центрофугиране. Просто натиснете пауза, отворете вратата и добавете това, което сте пропуснали. Тъй като пералнята позволява да се отвори цялата врата, можете да добавите по-обемни неща като ризи или чаршафи. Всяка пералня на Bosch разполага с Reload.

Интелигентните перални се грижат и за околната среда

Функцията EcoBar на Bosch ви позволява да следите потреблението на енергия на всяка програма, след като сте я избрали. Просто наблюдавайте светлинките - колкото по-малко светлини се показват, толкова повече електроенергия спестявате. Това, от своя страна, не само се грижи за околната среда, но и за вашата сметка за ток. Уви, специалистите още не са измислили начин пералнята да простира сама, но както се казва, бъдещето е пред нас.

На какво да обърнете внимание при избор на сушилня може да прочетете тук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти