Investclub Kids: Никога не е твърде рано да започнеш да инвестираш

Преди по-малко от година Божидар Балевски и Емил Бенов решават да създадат онлайн платформа за финансова грамотност за деца от пети до дванадесети клас. Съдържанието в платформата Investclub Kids ще е изцяло анимирано и ще е съобразено с начина, по който децата и младежите възприемат най-лесно и достъпно нова информация.

Целта на Божидар и Емил е всеки зрелостник, който излиза от средното образование, да може да вземе информирано решение за важните финансови въпроси, които ще срещне с влизането си в света на „възрастните“.

* * * 

Каква е вашата лична мотивация за каузата, зад която заставате?

Нашата лична мотивация е, че от собствен опит сме видели колко е важна финансовата грамотност за всеки един човек, независимо от професионалната сфера, в която се развива. Ние от Investclub Kids сме посветени на каузата подрастващите да получат разбираема и интересно представена информация относно това как функционират парите, как да управляват своите лични финанси, как да инвестират, как и дали да взимат пари назаем и множество други важни неща, подпомагащи един спокоен и успешен живот.

Защо решихте да кандидатствате в ПРОМЯНАТА? И с какво тази социална инициатива помогна до момента на вашата кауза?

Разбрахме за ПРОМЯНАТА от един приятел и ни се стори логична стъпка по пътя към успешното практикуване на социално предприемачество. Инициативата ни помогна особено много именно за социалния аспект на проекта, свързан с разбирането и развитието на нуждите на целевите групи – младежите и техните родители.

Сблъсквайки се с живота след училище, много от нас осъзнаваме, че е щяло да ни бъде от полза да придобием финансова грамотност в клас. Кои пропуски сте забелязвали на свой ред вие като възрастни у себе си или хора около вас?

Масово в младите поколения има неразбиране на това, че има добри и лоши кредити, неосъзнаване на скрития разход, наречен инфлация, както и неразбиране на факта, че един лев спестен днес, може да се равнява на 10 или даже 100 лева в бъдеще, ако бъде инвестиран правилно.

Кои според вас са най-важните и полезни теми, по които финансова онлайн академия за деца и младежи може да предостави повече информираност?

Проблемът с управлението на личните финанси. Проблемът с масовото теглене на бързи кредити, както и всякакъв тип пирамидни схеми и измами.

Кой е най-ценният финансов съвет, който самите вие сте получили като деца?

Те са няколко, а именно, че никога не е твърде рано да започнеш да се образоваш финансово и никога не е твърде рано да започнеш да инвестираш. Или както е казал Айнщайн, сложната лихва е 8-мото чудо на света – който не я разбира, я плаща, а който я разбира, я печели.

Кои са промените, които виждате, работейки по своя проект, които ви доказват, че има смисъл от него?

Нещото, което допълнително усили нашата мотивация, е съвместната ни работа с училище „Томас Едисън“ и позитивната обратна връзка от страна на децата, родителите и директорката.

Всеки желаещ може да гласува за един от финалистите в ПРОМЯНАТА до 23:59 часа на 24 октомври на адрес www.nova.bg/promyanata

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти