Интуицията е майка на щастието

жена пролет
Снимка: iStock

Вяра Иванова

Житейският ми опит до този момент доказва напълно сигурно истинността на един факт - винаги трябва да слушаме вътрешния си глас и да следваме собствената си интуиция!

Наречете го шесто чувство, шепот от звездите, факсове от космоса, всеки си има по едно тъничко вътрешно гласче, което пищи оглушително, когато сме на път да направим грандиозна грешка и потърква доволно ръце, когато го слушаме и печелим.

Някои хора казват, че е напълно ирационално да слушаме онова, което душата ни крещи, но истината е, че решенията, които съм взела, слушайки сърцето си, винаги са били най-правилните за мен самата.

жена пролет
Снимка: iStock

Не приемай онази работа, прекрати връзката, която те прави нещастна, преустанови контакти с лицемерните хора, научи се да отказваш услуги на използвачите - през годините интуицията ми е нашепвала доста неща и не съжалявам за нито един път, в който съм я послушала.

Наскоро една приятелка ми сподели, че не знае какво иска от живота си и е объркана, защото получава прекалено много съвети от близките си хора, които се надпреварват да й наливат мъдрост.

Това е грандиозният проблем на всички нас. Само ние знаем най-добре какво ни е, как се чувстваме и от какво имаме нужда. Кой знае по-добре от теб какво е времето в душата ти?

жена пролет
Снимка: iStock

​​​​И въпреки цялото знание, което имаме, отказваме да приемем, че ние сме експертите във владеенето на собствения ни живот. И започваме да се допитваме до този и онзи, бягаме за съвет при приятелки, родители, понякога дори се доверяваме на случайни познати.

Животът ни не е нова рокля, която се чудим дали да си купим. Няма смисъл да питаме някой дали ни отива и дали ще бъдем щастливи с нея.

Животът ни по-скоро е като чифт обувки - ние сме единствените, които могат да усетят лично дали са ни по мярка, дали убиват и дали можем да ходим спокойно с тях.

Следващият път, когато се чудите как да постъпите, послушайте интуицията си и ще видите, че от другата страна чака изключително доволното ви Аз, което ще ви е вечно задължено и благодарно за този избор. Заслужава си да бъдете смели заради себе си!

Още интересни статии, които да прочетете:

7-те правила на всяка истинска жена

5-минутният навик, който подобрява живота

4 мощни начина да подобриш продуктивността си

Малките тайни на щастливите семейства

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти