"Индия – рецепта за любов"

"Индия – рецепта за любов"
Снимка: Thinsktock

Да си необвързан и да се озовеш в разгара на сватбения сезон в Индия – не е ли ирония на съдбата

Именно в тази ситуация попада авторката Александра Потър. В началото на 2012 г. тя прекарва четири седмици в Раджастан, който е известен като Земя на царете.

"Тогава нямах сериозна връзка, бях в компанията на приятелка сред всички тези сватби и си помислих – това е някаква шега. Въпреки всичко беше страхотно, срещах прекрасни хора! Индия наистина е магическо място, което ме вдъхнови за новия ми роман".

"Индия – рецепта за любов" е първата книга от новата поредица на Александра Потър - "Пътешествията на Руби Милър". Авторката отново предлага на своите читатели романтична комедия с "искрица магия", както самата тя обича да казва, но този път е добавила и елемента на пътуването, тъй като именно пътешествията са една от големите страсти в живота ѝ.

Романът ни поднася романтика и забавление в съвършена форма.

Любовните традиции по света

По повод излизането на романа, посветен на Индия, писателката Потър написа статия за културните традиции в любовта по света.

Любовта е това, което кара светът да се върти. Тя е универсалната световна "валута". Ако попътувате по земното кълбо обаче, ще откриете множество различни и очарователни обичаи.

Денят на Свети Валентин е един от най-известните празници по целия свят. Всички знаят, че на този ден си разменяме валентинки и подаръци с любимите хора, но знаете ли, че в Япония 14 февруари е денят, в който трябва да глезиш мъжа си?

Не се бойте, жени, вашият ред идва месец по-късно, на 14 март. Известен като "Белия ден", това е денят, в който мъжът трябва да отвърне подобаващо на чувствата на любимата си. С подобаващи подаръци, имам предвид!

В Италия има изобилие от любовни традиции. От Моста на въздишките във Венеция, под който целувка на залез в гондола гарантира вечна любов, до балкона на Ромео и Жулиета във Верона, където съвременните влюбени могат да пресъздадат прочутата сцена от трагедията – надяваме се без прочутия край!, тази страна е известна с любовната си афера с любовта.

Една по-малко популярна традиция е свързана с ‘Fontanina degli innamorati’, име, което буквално се превежда като Фонтана на влюбените. По време на Първата и Втората световна война двойките са отивали при този фонтан в Рим, преди войникът да тръгне за фронта.

Синьорината е трябвало да напълни чаша с вода от фонтана, която нейният любим да изпие. После чашата се е счупвала, за да символизира любовта им, която – за разлика от чашата, не можела да бъде разбита. Този романтичен ритуал се изпълнява и днес от влюбени, които трябва да се разделят по някаква причина, с надеждата, че магията на фонтана ще ги събере отново заедно.

Французите не отстъпват на италианците по отношение на уникални културни традиции, когато става дума за сърдечните афери. Някои от тях датират от стотици години, други са много по-съвременни. Една такава традиция е възродена отново през 2008 г., когато на един от мостовете в Париж се появяват катинари.

Този ритуал започва на Pont des Arts, но после стига и до Pont de l’Archevêché, близо до "Нотр Дам", и до множество други мостове на различни места. Ако минете по тези два моста, ще видите купища катинари с инициалите на влюбените и всякакви гравирани послания.

Тази традиция на "любовните заключалки" произлиза от деветнайсети век в Унгария и се разпространява по целия свят (включително и у нас – на моста на Гребната база в Плодвид има доста любовни катинари). Легендата гласи, че ако сложиш катинар на моста и хвърлиш ключовете в реката, любовта ви ще бъде вечна.

В Русия тази традиция е леко променена – близо до моста "Лужков" в Москва са поставени метални дървета, където младоженците поставят катинари по клоните, за да "запечатат" своята любов.

Където и да сте по света, когато стане дума за любов, можете да бъдете сигурни, че ще откриете интересни обичаи или уникални ритуали. Защото любовта наистина е навсякъде около нас!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти