„Имаго“ разказва с нежност за нишките на живота, които ни свързват

книга
Снимка: Издателство СофтПрес; Невена Рикова

10 години след написването му, вторият роман на Радостина А. Ангелова „Имаго“ излиза в ново издание и носи със себе си вкуса на лятото и аромата на любовта.

Всичко започва с едно позвъняване, глас от миналото и спукана гума на прав участък, който се превръща в кръстопът за истории. Подобно на копринените нишки, които се преплитат и образуват топъл пашкул за пеперудата, двайсет различни съдби плетат страниците на “Имаго” и прегръщат читателите, приканвайки ги в красивия и ефирен свят на Радостина А. Ангелова. Родители, деца, братя, сестри, любовници, приятели - всеки има своята роля в живота на другия, независимо откъде идва и накъде е поел.

Олга, Марта и Даниела са три жени, които съдбата е срещнала и събрала в Испания, и заедно с Абнер - новата тръпка на Олга, и Тобиас - неговия най-близък приятел, пътуват към Кадакес, за да отпразнуват рождения ден на Марта. На стотици километри от тях един мъж тъгува за своята любима, но знае, че трябва да я пусне да полети, защото не може да ѝ предложи бъдеще. Един баща живее и умира с мисълта за дъщеря си, а друг доброволно се е отдръпнал от децата си с илюзията, че така ще се освободи от грижата за тях. Една майка се тревожи за сина си и иска само да го види щастлив, а друга гледа от разстояние дъщеря си и я оставя сама да събира плодовете на своите решения. Един брат пожелава грешното момиче, а друг се смее с глас, готов да го споделя.

Събрани фрагменти от време, които трябва да водят със себе си моментите след, но всъщност дълбаят в тези преди и търсят път или пролука, откъдето душата да полети. Като пеперуда към неизвестното утре.

„Имаго“ от Радостина А. Ангелова е чувствен и проникновен роман, който изследва взаимоотношенията между хората и показва, че в живота всички сме свързани. Елегантният и нежен стил на авторката превръща читателите в пътешественици из дебрите на човешката душевност, в ценители на нейната пъстра природа. И както крилата на пеперудата си приличат, но всъщност имат различни шарки, така и при хората истината е една, но с много нюанси.

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти