Специален проект

Игра с вкусни награди: Кой е по-голям експерт в кухнята?

Кой не обича да готви вкусно, кой не обича да печели награди!

Със сигурност ние с вас и готвим вкусно, и награди обичаме, затова с удоволствие представяме новата ни игра “Кой е по-голям експерт в кухнята” в партньорство с Vegeta и MateKitchen!

В следващите седмици в кулинарна битка ще се включат двама от изявените готвачи на платформата MateKitchen. Те ще получават задачи от специалиста по подправките Vegeta за приготвяне на ястия от различни световни кухни - френска, италианска, азиатска, българска.

Ще имат и задължително условие - да включат поне една от дъхавите моноподправки на Vegeta - от дафинов лист до мащерка и индийско орехче.

На вас, нашите читатели, се пада отговорната задача да прецените кой от двамата готвачи се е справил по-добре като изгледате видео-рецептите и гласувате за тази, която ви допада повече.

Участвай в играта ни “Коя рецепта е по-вкусна”. Пожелаваме ви късмет!

Няма да издаваме отсега какви ястия ще се приготвят на нашата видео-арена, но обещаваме да са лесни за приготвяне дори от хора, които смятат, че не могат да готвят.

d
Снимка: Mate Kitchen

Специално на тях искаме да вдъхнем кураж и да ги уверим, че готвенето всъщност е най-вече въпрос на въображение и подправки. Основните продукти, с които всички готвачи готвят, са месо, ориз, зеленчуци.

Но онова, което превръща един нищо и никакъв картоф в симфония от вкусове, са щедро поръсените отгоре мащерка и морска сол.

Или както казват от Vegeta:

Когато влезеш в кухнята, забрави за това, което не знаеш и се довери на сетивата си. Нека въображението ти е единствената ти рецепта. Нарушавай правилата, импровизирай и разчитай на подправките, които гарантират перфектен вкус. Готви свободно в кухнята.

И още малко готварски съвети от нашите партньори от MateKitchen:

d
Снимка: Mate Kitchen

Ако се затруднявате да готвите разнообразни ястия всеки ден, защото все липсва някоя подправка, изгответе седмично меню и по него напазарувайте всичко необходимо.

След това през седмицата е лесно - изваждате всички необходими продукти и подправки, слагате престилката и максимум след час ще имате вкусно, уханно, събиращо цялото семейство ястие.

Участвай в играта ни “Коя рецепта е по-вкусна”. Пожелаваме ви късмет!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти