Създадено за Eucerin

Идва сезонът на по-хубава кожа

Идва сезонът на по-хубава кожа
Снимка: iStock/Getty Images

Студено време, мръсен въздух, затворени пространства, слоеве фон дьо тен, бедна на витамини храна - това е зимата и ефектът ѝ върху кожата на лицето е наистина разрушителен.

Не е изненадващо, че в края на този сив и мрачен сезон не харесваме особено гледката в огледалото, а кожата ни сякаш тихо мълви „погрижи се за мен, погрижи се за мен”.

Снимка: iStock/Getty Images

Най-отчетлива е нуждата от грижа за кожата, склонна към акне. При нея дори минимално нарушение на ежедневния здравословен режим може да влоши състоянието ѝ, да възбуди възпалителен процес, изостряйки себумната секреция.

Как да влеем нови, живителни сили в кожата си след края на зимата, как да усетим кожата си отново чиста, свежа, обновена, разказват специалистите на Eucerin.

Стъпка 1: Витамини, минерали, вода

Когато говорим за хранене, нищо не може да се сравни с вкусната, прясно приготвена, разнообразна храна. Направете услуга на себе си и преразгледайте хранителния си режим в края на зимата. Включвайте все повече сезонни зеленчуци, не забравяйте ядките и заменете сладкишите с лъжица мед или фурми.

Снимка: iStock/Getty Images

Увеличете количестовто вода, което пиете. Тъй като през зимата не се потим толкова много и времето е студено, по-рядко се сещаме да пием вода. Ако все още ви е студено и мисълта за 2 литра вода на ден някак си не ви вдъхновява, пригответе си ароматен билков чай в голяма кана, добавете малко лимон и ето - 1.5 л течности са гарантирани.

Стъпка 2: Нежно и неотклонно почиствайте лицето си всеки ден

Знаем колко е изкушаващо да погледаш телевизия вечер и точно когато очите започнат да се затварят, да се преместиш в леглото и да продължиш да спиш. Е, че гримът не е махнат…нищо, и утре е ден, нали ще се къпем и без това преди работа…

Само че докато вие спите, цялата натрупала се от деня мръсотия по лицето остава там. Пречи на кожата да се обновява и вместо лицето ви да диша чисто и приятно подхранено от хубав крем, то през цялата нощ се опитва да се бори със замърсяванията.

Снимка: iStock/Getty Images

При кожа, склонна към акне, вредата от нередовното почистване е още по-видима - лезиите се възпаляват, лицето се зачервява, порите се запушват.

Не си го причинявайте, наистина. Много по-добре е да се приберете вкъщи и точно след като си измиете ръцете старателно със сапун, да измиете и лицето си от грима и замърсяванията.

Ако кожата ви е склонна към акне и омазняване, можете да се доверите на DERMOPURE Измиващ гел. Той съдържа 6% амфотензиди, които ефикасно, но нежно премахват излишния себум, а също така замърсявания и грим. Оставя кожата с усещане за чистота, свежест и еластичност.

Снимка: Eucerin

После обтривате лицето с Eucerin DERMOPURE Тоник. Той не съдържа масла и е особено подходящ за кожа, предразположена към акне.

Снимка: Eucerin

Стъпка 3: Грижа, внимание и любов с подходящите продукти през целия ден

Нанасяте накрая, точно преди да седнете на дивана за вечерния филм, Eucerin DERMOPURE обновяваща грижа .Това е серум, който отпушва порите, видимо намалява петната от акне и спомага за предотвратяване на повторната им поява.

Сега вече, дори да заспите пред телевизора, ще е с чиста съвест и чисто лице ;)

Снимка: Eucerin

На следващата сутрин лицето ви ще е отпочинало и освежено. Подгответе го за деня, като отново го обтриете с тоник, за да подготвите кожата за последваща грижа и нанесете DERMОPURE Защитаващ флуид SPF 30.

Снимка: Eucerin

Той е формулиран да предпазва от пъпки и да защитава постинфламаторните петна от потъмняване, причинено от слънцето.

А ако някоя издайническа пъпка се е появила през нощта, туширайте с Eucerin DERMOPURE Стик-коректор. Продукт с двойно действие - намалява възпалението и прикрива несъвършенствата.

Снимка: Eucerin

И с всеки наш жест  - от избора на храната до навика да махаме грима си вечер, ние се грижим за собственото си здраве и красота.

Снимка: Eucerin

*Не се препоръчва да използвате тоника, ако сте на медикаментозно лечение

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти