Ясни са финалистите в осмото издание на ПРОМЯНАТА

промяната
Снимка: NOVA

След пет етапа на селекция бяха избрани петимата финалисти в осмото издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България.

Финалистите бяха избрани сред 111 проекта от цялата страна, след оценка от служители на Reach for Change, Нова Броудкастинг Груп и експерти от неправителствения, публичния и бизнес сектор. За да развият каузите си, и петимата ще получат място в Акселератора на ПРОМЯНАТА, финансиране, индивидуални професионални обучения, менторска и медийна подкрепа, както и достъп до международната мрежа на фондация Reach for Change.

Петте организации, които работят за подобряване на живота на децата и младежите в България, са:

► Фондация “Активна историческа карта” създава цифрови карти, достъпни онлайн, които осъвременяват обучението на българските деца и младежи, развиват тяхното любопитство и им помагат да учат с интерес и лекота както география, така и история.

► Фондация „Монети Академия“ разработва и поддържа онлайн платформа, обучаваща деца и младежи на ключови финансови умения. Платформата осигурява образователно съдържание, предназначено за учене чрез симулация на реални ситуации, което подкрепя българските родители в отглеждането на финансово отговорни и грамотни деца.

► Фондация “Прознание” създава и осъществява “Тийноватор” – програма, която свързва ученици от българските училища с ментори-предприемачи под формата на стартъп клубове. Програмата дава възможност младежите да изучават през практиката успешни бизнес модели и да представят стартъп идеята си пред жури от инвеститори.

► “София избира децата” разработва модел за осъвременяване на пространството и физическата среда в общинските училища с фокус върху училищните тоалетни. Инициативата възпитава както правилни хигиенни навици, така и положително отношение към заобикалящата среда.

► Спортен клуб “Захариев Файт Тийм” адаптира фитнес уреди и приспособления за деца с увреждания и специални нужди. Организацията провежда фитнес занимания в специално оборудвана зала с цел рехабилитация и социализация.

Петте организации продължават към следващия етап на конкурса – онлайн гласуване, стартиращо през ноември 2021 г. То ще определи тримата социални предприемачи, които ще продължат до последния кръг – среща с детското и възрастното жури на ПРОМЯНАТА. Големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а останалите четирима финалисти – по 10 000 лв. Те ще могат да използват средствата за заздравяване на своите организации, както и за популяризиране на дейностите си. Всички финалисти ще получат и рекламна кампания на стойност 30 000 лв. в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп.


ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за осма поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 200 000 деца и младежи от цялата страна. За приноса си в развитието на благотворителността и иновативния си подход, кампанията е отличена с 16 престижни награди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти