Създадено за Huawei

Huawei P50 Pocket – луксозен стил в джобен размер

Huawei P50 Pocket – луксозен стил в джобен размер
Снимка: архив: Мартин Дешев

Обикновено първата асоциация със смартфоните е, че това са полезни и практични устройства в ежедневието. Техните хардуер и функции винаги са били основен фокус. Дизайнът също е от значение, но естеството на типичния смартфон не дава много свобода за творчество. С навлизането на сгъваемите дисплеи обаче това започва да се променя.

Сгъваемите смартфони са все още сравнително нова, но доста бързо развиваща се категория. Те са и много атрактивни, като интересът към тях е доста висок. А това мотивира производителите да създават нови модели и да се възползват максимално от възможностите, които тази технология им дава.

И така днес на пазара е устройство като Huawei P50 Pocket – сгъваем смартфон тип „мида“, който комбинира модерните технологии при смартфоните със стилен дизайн, луксозна визия и високо качество. P50 Pocket е повече от смартфон. Той е луксозен аксесоар, който „знае“ как да привлича внимание.

Здраво тяло

Едно от основните притеснения при сгъваемите смартфони е здравината на пантата, която държи двете половини на устройството. Тя трябва да е достатъчно стабилна и устойчива на хиляди отваряния и затваряния на телефона. Същевременно трябва да е добре защитена от замърсявания, да не позволява луфтове и хлабини и да има приятно усещане при боравене с устройството.

Доста изисквания, наистина. Механизмът на P50 Pocket успява да се справи с всички тях. Движението на корпуса е съвсем плавно и има плътно, стабилно усещане. Двете половини се затварят плътно една до друга. Телефонът се усеща като един цял, здрав и солиден елемент и вдъхва увереност при боравене. Няма чувство, че е крехък и би се счупил лесно.

д
Снимка: архив: Мартин Дешев

Корпусът на P50 Pocket също е солиден. Метална рамка обшива всички ръбове, а тестовата бройка е с релефно 3D стъкло, което покрива двете половини. Поставен на бюрото в сгънато положение, смартфонът прилича на луксозна кутия за бижута или за грим. На едната половина са разположени кръгъл цветен дисплей и тройната основна камера. Когато бъде отворен обаче, разкрива друга форма на красота. Технологична.

И красив отвътре

Отваряйки P50 Pocket, пред потребителя се разкрива голям 6,9-инчов дисплей с Nano Optical layer, т.е. без отблясъци от светлина. Дисплеят има и фабричен протектор, който не трябва да се маха, тъй като има важна роля за защитата му.

Дисплеят е OLED с опресняване на картината до 120Hz и FHD+ резолюция. В горната му част има малка дупка за вътрешната камера за селфита. Тя е 10,7МР и поддържа запис на 4K видео. В средата, където е пантата, дисплеят има неравност, но тя се усеща само при допир и не се отразява върху качеството или вида на картината.

Основният дисплей е с пропорция 21:9, което го прави подходящ за гледане на видео и снимки. А те са още една от силните страни на P50 Pocket.

Покажи усмивката си

Сгъваемият смартфон на Huawei има мощна конфигурация с тройна основна камера, която има и новата технология Ultra Spectrum. Тя комбинира Huawei XD Optics и True-Crome Image Engine. Чрез тях допълнително се подобрява качеството на снимките и видеото.

д
Снимка: архив: Мартин Дешев

Камерата е със следните сензори: 40МР True-Chrome, 13MР ултраширокоъгълна камера и 32МР Ultra Spectrum Camera. Поддържа се и запис на 4K видео с 60кад/сек. Камерите предлагат Pro режим с пълна свобода за избора на настройките, като има и автоматичен режим с изкуствен интелект. Той ще решава нужното, а потребителят ще се концентрира върху снимките.

На разположение е и режим за нощни снимки. Системата Ultra Spectrum Camera Matrix улавя малките детайли и акценти на кожата и грима например. Оптимизират се и цветовете.

Възможно е телефонът да бъде сгънат Г-образно, като тогава приложението на камерата се разделя на две. „Визьорът“ отива в горната половина, а бутоните за управление – в долната. Така телефонът влиза в ролята на статив за камерата за още по-добри нощни снимки, автопортрети и т.н.

Благодарение на втория си дисплей P50 Pocket позволява на потребителя да използва основната камера и за правене на селфита. Те могат да се управляват и кадрират през малкия дисплей. Има и възможност за правене на клипове.

И като сме тук, да обърнем внимание и на външния дисплей. Той е кръгъл, OLED и може да показва известия, данни за времето, бутони за управление на музикалния плейър и др. От него може да се приемат или отказват обаждания, да се правят записи и да се използва функцията Sunscreen test. Тя анализира дали лицето е покрито добре със слънцезащитен крем.

Млад и силен

P50 Pocket има мощна конфигурация от 8-ядрен процесор Snapdragon 888, 8GB RAM и 256GB памет за файлове. Операционната система е EMUI 12 с Huawei App Gallery за приложения. В нея е интегрирана и търсачката Petal, която улеснява откриването на множество приложения, включително от онлайн магазини на трети лица, които са проверени и сигурни.

Устройството без проблеми се справя с мултитаскинг с няколко приложения едновременно. Има и функция за разделяне на дисплея на две зони за използване на две приложения едновременно. Също така някои съвместими приложения могат да бъдат отделени в плаващи прозорци.

Сигурността също е на ниво, като се поддържа лицево разпознаване или отключване с вградения в страничния бутон сензор за пръстов отпечатък. Има и режим Super Privacy, който потребителят може да активира, за да изключи камерата, микрофона и GPS-а на телефона, когато е сгънат.

Батерията на P50 Pocket е с капацитет 4000mAh и поддържа 40W SuperCharge технологията на Huwei. С нея тя се зарежда доста по-бързо и няколко минути зареждане осигуряват часове допълнителна работа. И зарядното е включено в комплекта.

Huawei P50 Pocket е смартфон за хората, които гледат на тези устройства не само като средство за комуникация. Той е символ, привлича вниманието и го задържа. Не се притеснява да е в светлината на прожектора, както и да поставя собственика си в нея.

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти