"Хариша" - една невероятна книга за деца

"Хариша" - една невероятна книга за деца
Снимка: Art Winner

Вече на българския книжен пазар може да бъде намерена първата книга от поредицата "Хариша". 

"Хариша" е детска приключенска поредица. Всяка история е от различно място на планетата.

Главният герой Марко Адамс е само на осем, но попада в невероятни ситуации, приключенията го следват на всяка крачка.  Пустинята на Раджастан, саваната на Кения или джунглата на Малайзия – където и да отиде, Марко среща специални хора, непознати племена, диви животни и открива тайнствени знаци, които ще го отведат до Великото Знание.

"Хариша" е създадена като "активна книга". Това е четиво, което вдъхновява детето да твори, да мисли, да създава проекти, да изследва. Общуването с книгата не спира след като детето прочете историята.

Всяка книга е изградена от три компонента: приключенска история в непозната точка на света; наръчник за оцеляване – съответно в пустинята, джунглата, саваната; и др. Читателят получава и ценни съвети за това кое е приемливо или не в съответната култура.

В края на всяка книга детето ще открие страници, на които може да си води записки за нещата, които допълнително е открило по темите (например: по какво се различават азиатските женски слонове от африканските – детето открива, че само африканските имат бивни), да поставя снимки – или… да сътвори свой собствен проект – дневник на изследователя.

Изданието е много подходящо за деца между 6 и 13 години. В зависимост от възрастта книгата може да бъде предоставена за самостоятелно четене или четене от родител.

Темите в историите за Хариша са много и разнообразни: 

*Познавателни (научно-популярни; екология; животински и растителни видове; култура и етноси на различни народи; и др.)

*Възпитателни (добродетели; ценности; чувства)

*Изследователски – археология; палеонтология; и др.

Целта ми като автор и най-вече като майка, е да дам прекрасна насока на един изпълнен с вълнуващи въпроси разговор между деца и родители, а именно – приключения, екзотика, опазване на природните богатства, толеранс между религиите и много други. Убедена съм, че книгата ще допадне и на възрастните читатели. "Хариша" е прекрасна възможност за споделяне на знания, мечти, жажда са пътешествия и стремеж да твориш добро.

Целта на проекта е да вдъхнови колкото се може повече деца да четат; да бъдат изследователи; да вярват, че светът е добър и достъпен; да повярват, че опазването на природата зависи от тях; че могат да помогнат; да бъдат любопитни и любознателни; да се чувстват свободни да мечтаят... да бъдат себе си!

Всяка книга е пътешествие до далечно, екзотично място; среща с непознати етноси, животни и растителни видове; шамани; археолози; мъдреци. Четеш и пътуваш! Четеш и трептиш от вълнение! Четеш и политаш от вдъхновение за приключения и познание! Това е "Хариша"!

Биляна Траянова

Първа книга
В първата книга от поредицата "Хариша. Царят на маймуните"  Марко попада в красив дворец на стар махараджа. Опасна ситуация отключва необичайна дарба у детето и така започва разплитането на послание от отдавна забравено предание. Тайнствените знаци се появяват сякаш,  за да поведат малкия герой на пътешествие-мисия.

За автора

Авторът Биляна Траянова е актриса, сценарист и продуцент на десетки документални филми.  През 2006 г. създава "Без багаж" -  една от най-популярните телевизионни програми в България.

Поредицата за пътешествия "Без багаж" се превръща в любимо и очаквано преживяване на стотици хиляди зрители от всички възрасти.

Биляна отвежда аудиторията на далечни и непознати места, разкрива древни ритуали, гостува на непознати етноси, намира приятели, както в оризищата на Бирма, така и в дворците на махараджите в Раджастан. Синът ѝ слуша в захлас екзотичните приказки след всяко завръщане. 

Така се ражда идеята и за поредицата "Хариша" - истински сериал за приключения, екзотика и спиращ дъха екшън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти