Хайде на зумба!

Хайде на зумба!
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

В аеробните упражнения за дами се наблюдават модни течения, също както и във всичко останало. И ако преди няколко години най-популярни бяха тае-бо и каланетика, сега на мода са зумба, пилатес, йогилатес и народните танци.

Зумба
Може да се каже, че превес има зумбата. Това са изключително приятни и забавни тренировки под звуците на салса, меренге, ча-ча-ча, хип-хоп и още много разнообразни ритми. Упражненията всъщност са танцови стъпки и хореография, но се изпълняват бързо в такт с музиката. След една зумба тренировка ще бъдете запъхтяни, много потни и широко усмихнати. Изживяването зарежда с енергия и със сигурност ще ви се иска да продължите с танците някъде навън.

Пилатесът е всепризнат начин за поддържане на фигурата. Той ви прави гъвкави, подобрява мускулната маса и укрепва гръбначните мускули, което ще ви освободи от болките в кръста. Упражненията са съобразени с индивидуалните възможности на всяка дама и никой няма да ви насили да направите шпагат или нещо подобно.

Йогилатес е другата "мода" при аеробните натоварвания. Това е комплекс от упражнения от йогата и пилатеса. Комбинирани, те ще ви накарат да се раздвижите, да подобрите състояние на мускулатурата си и най-вече да се почувствате чудесно! Няма възрастови ограничения, всеки може да тренира йогилатес. Хубавото при тези упражнения, както и при пилатеса, е дълбокото дишане. То е от особена важност за всички видове физически упражнения. Треньорите ще ви обяснят как да синхронизирате дишането си с упражненията.

Народните танци нямат нужда от представяне. Занимаването чисто непрофесионално с български народни танци ще ви подготви за хората, които ще трябва да играете на сватбите на вашите познати, освен това ще ви накарат да се засмеете и да се поизпотите, ще ви заредят с положителна емоция и ще ви разтоварят от напрегнатия работен ден.

Изброените стилове упражнения имат един много сериозен плюс - насочени са изцяло към дамите и се провеждат с треньорка, обикновено в група с още трениращи. Това ще ви накара да тренирате в синхрон с останалите, освен това ще ви улесни като виждате начина на изпълнение от треньорката. Определено ще ви спести пари от наемането на личен треньор във фитнеса и ще ви накара наистина да тренирате, а не да си губите безцелно времето от уред на уред във фитнеса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти