Създадено за Lacalut

Грижа за перфектната усмивка: Съвети за здрави зъби и венци

Грижа за перфектната усмивка: Съвети за здрави зъби и венци
Снимка: iStock/Getty Images

Всеки от нас има своя запазена марка - усмивката. Ако не сте се усмихвали скоро, защото се тревожите за зъбите си, тази статия е за вас. Ако пък сте от хората, които са вечно усмихнати, също не спирайте да четете - ще говорим за това как да поддържаме усмивката си в перфектно здраве.

Здравето започва от зъбите и венците

Зъбите и венците образуват едно цяло, съответно увреждането на венците води до проблеми със зъбите и обратното. Нека първо поговорим за значението на зъбите и устната кухина за цялостното здраве. Зъбите са първите, които обработват нашето “гориво” - храната. Всъщност храносмилането започва още от устата - когато зъбите ви са здрави, сдъвкването на храната е многo по-качествено, а това значително подобрява храносмилането и усвояването на веществата.

Проблемите със зъбите и венците, от своя страна, могат да предизвикат неприятни болки, които не само влияят негативно върху здравето ни, но и влошават нашето настроение и качеството на живот. Подобни болки могат да доведат до затруднения при хранене и говорене, както и до поява на неприятни усещания при всекидневните дейности.

Снимка: iStock/Getty Images

Заболяванията на зъбите и венците

Ако не се грижим добре за зъбите си, за което ще разкажем по-долу, състоянието им лесно се нарушава. Кариесите разрушават зъбите, а пародонтитът “изяжда” венците. Когато те се увредят, зъбите също страдат, защото са едно цяло.

В крайна сметка, ако пренебрегнем грижата за зъбите и венците си, можем да изпитаме проблеми като кариес и пародонтит, които могат да повлияят негативно върху самочувствието ни. Усмивката е нещо, което носим с нас навсякъде и е символ на нашето самочувствие и характер. Когато изпитваме болка в зъбите и венците, това не само влияе негативно върху здравето ни, но и се отразява на емоционалното ни състояние и усмивката, която е нашата най-голяма придобивка.

Снимка: iStock/Getty Images

Как да се грижим ефективно за зъбите и венците си

Едва ли ще ви изненадаме с първия съвет, а той е:

Мийте всекидневно зъбите си. Зъболекарите го наричат “четкане”, което вероятно е по-подходящо, защото все пак използваме четка, а не гъба.

Следващият важен момент е каква паста за зъби да използвате. Изборът на подходящи продукти за грижа за устната хигиена е от огромно значение. За това се допитахме по въпроса до най-старата немска марка продукти за зъбна хигиена Lacalut. Продуктите на Lacalut са тествани за своята ефективност в стоматологичната грижа. Ето какво посъветваха те:

  • Избирайте пасти за зъби, които се грижат едновременно и за зъбите, и за венците.
  • Не чакайте венците да започнат да кървят, за да започнете да се грижите за тях.
  • В пастите на Lacalut сa вложени флуорид за зъбите, и алуминиев лактат за стягане на венците. Флуоридите, които попадат върху зъбите чрез паста за зъби, образуват защитен горен слой, направен от калциев флуорид. Когато се образува киселина при дъвкането, тя вече е неутрализирана от горния слой – минералите в зъбния емайл остава остава твърд. От своя страна, алуминиев лактат е има стягащи, противовъзпалителни, антибактериални, антисептични свойства и се отразява чудесно на здравето на венците. С негова помощ ще предотвратим образуването на пародонтит.

Снимка: Lacalut

  • Сменяйте четката за зъби на всеки три месеца и всеки път, след като зъболекарят е запълнил всичките ви кариеси.
  • Доверете се на качествени продукти – Стоматологичната грижа на Lacalut, тествана от специалисти, предоставя подходящи решения за нашата ежедневна устна хигиена. Комбинацията от подходящите компоненти и експертната грижа ще остави зъбите и венците ви в отлично състояние.

И накрая, но не на последно място, посещавайте зъболекаря си на всеки шест месеца. Усмивката ви има нужда от това!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти