Говорете грубо на жените

Говорете грубо на жените
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Не разбирам защо с коментарите под текстовете ми в Edna трябва да изливате върху мен цялото си пренебрежение към мъжете. При това заради статии, в които говоря за отношенията на мъжете към жените, без напудрени феминизирани идеологии, които лесно задоволяват нуждата ви да се заблуждавате, че едва ли не сте богини в човешки образ. Изумен съм, че считате това за грубост от моя страна.

Забелязал съм, че жените приемат за грубост всяка дума, която не ги възхвалява. Ако съм прав в преценката си, то смело мога да кажа, че така трябва да ви се говори – грубо. В противен случай съвсем се самозабравяте в ролята си на по-добрата половина от човечеството.

Предлагам да си поговорим грубо:

Защо се мислите за толкова специални? Защо считате, че светът има нужда от вас? Защото сте жени? Защото сте красиви? Защото сте емоционални? На никого не му пука, че сте такива. Нито красотата, нито емоцията, най-малкото пък женската ви полова система е направила света по-добро място за живеене. Напротив – тези ви „предимства” са прът в колелото на развитието на обществото.

Очаквате мъжете да ви жалят, понеже сте си извоювали званието „слаб пол”. Искате да ви оправдават за невежеството, защото сте категорични, когато казвате „Това е мъжка работа. Аз не разбирам от тези неща и не разчитай да я свърша”. На всичкото отгоре вие изпитвате задоволство от манията, че сте прекалено духовно извисени, за да разбирате от мъжката работа, например. Считам това за доста глупава проява на суетата, защото по този начин неусетно се превръщате в ретроградни паразити, от които всички страдаме.

И докога ще смятате, че да си жена е привилегия, при положение че това носи толкова вреди? Вероятно, докато още има мъже, които биха купили билет на първи ред, за да гледат женския ви театър, с главни героини онеправданата, красивата, вечно ранимата и неразбраната.

Мили дами, имам новина за вас: превзетата ви безпомощност вече е демоде и не се възприема от мъжете като добродетел. Всички знаем, че вие можете много повече от това да бъдете просто жени. И мъжете търсят у вас точно тези смислени качества, които сте изтикали в ъгъла, за да дадете повече пространство на безсмислената ви опаковка.

Обиждате се от подобни думи, нали? Вероятно ви се струват груби, защото звучат сякаш някой подценява женствеността ви. На пръв прочит може и да е така, защото отрезвяването не е приятен процес – опиянението свършва, а никой не иска да загуби това еуфорично усещане.

Приемете този текст като личен отговор към обидените читателки от статиите ми в Edna. С него поемам риска отново да ме наречете женомразец, въпреки че за пореден път се опитвам да покажа, че вие, жените, имате всички възможности да се превърнeте в много повече от това, което искате да бъдете. За да го постигнете обаче, само трябва да си направите труда да излезете от черупката си.

Прочети още:

Най-важният съвет между мъжете относно жените

Трудно е да си жена? Мъжете не мислят така!

Долу феминизмът!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти