Госпожо, синът ви е мамино синче

Госпожо, синът ви е мамино синче
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Госпожи, знаете ли, че вие сте причината, момичетата да считат синовете ви за скопени мекотели? Вие сте причината момчетата ви да бъдат с поведение на четвъртокласници, въпреки че вече са на петдесетгодишна възраст.

Вие сте причината да не могат да се справят сами с предизвикателствата на живота. Всичко това не е защото сте били жестоки родители, които са причинили някое умствено увреждане на синовете си, а защото с действията си към тях сте ги превърнали в мамини синчета.

Всъщност, сравнението между поведението на маминото синче с това на мъж с умствено увреждане е доста уместно. Жестоко, крайно, дори на ръба на моралните граници, но уместно. За нормалното общуване с мамините синчета трябва да си тесен специалист, точно какъвто е и дипломираният психиатър с пациентите си.

Това най-добре ще потвърдят храбрите дами, които съдбата е подредила да бъдат спътници на въпросните мамини синчета. Жените си знаят колко им е трудно и през какъв ад минават ежедневно заради съпрузите си, които не спират да си искат мама. Предполагам, че вероятно тези дами четат в хороскопите следните неща за себе си:  „Днес денят ви отново ще бъде бъде наситен с разготоври, които ви е омръзнало да водите ежедневно. За пореден път ще се убедите, че дипломацията е вашата стихия, а благородството ви няма край.

Днес за пореден път ще имате възможност да калявате характера си, но това няма да ви бъде проблем, защото имате воля, нерви и търпение, на които може да завидят и монасите от манастира Шаолин. Въпреки неприятната астрологическа прогноза, жените на мамините синчета няма да наведат глава, а ще погледнат философски на нещата. Нямат избор – ако не гледат философски, те ще си изпуснат нервите и тогава жална им майка на всички мъже, без значение дали са мамини, таткови, лелини или вуйчови синчета.

Ако не дай си, Боже, се случи някога такова нещо, никой не може да обвини жените, че са достигнали до такива крайност. Няма как да назидаваш някоя от тях, че е „врътнала шайбата”, при положение, че живее с човек, който вместо да бъде инициативен, да поема отговорност и да взима решения, той не предприема нищо, без да го е съгласувал с майка си, не дава предложения за решения на проблемите, а единствената отговорност, която може да поеме, е да се ангажира пред майка си да ѝ се обади, веднага щом има някакво колебание.

Притеснително е, когато в телефона на един мъж може да откриеш повече проведени разговори с майка му, а не с жена му. Той просто е обсебен от нея. И няма как да бъде другояче, при положение, че тя не му в давала шанс през целия живот да извърви една крачка без нея, да не си отвори очите, без да вижда нея, и да не вдиша и глътка въздух, в която не се усеща нейния парфюм. Лошото е, че тези жени не спират да кръжат като орлици над децата си, дори когато са вече в зряла възраст -  реже му пържолата преди ядене и само не се е сетила да му сдъвче храната, вместо него. Защо, по дяволите!?

Самите майки считат, че в тази грижовност няма нищо лошо, защото, както всички много добре знаем, родителите не спират да бъдат такива, независимо от възрастта на децата си. Да, обаче не разбират колко вече са го закъсали и тя, и синът ѝ, когато въпреки годините си, той не само че не порицава подобно поведение на майката, но и искрено се радва, че има кой да го обгрижва.

Разберете, уважаеми дами, че здравото и традиционно семейство, за което майката е непреходна ценност за цял живот, съвсем не означава да държите здраво „пъпната връв” и упорито да отказвате да я срежете. Така няма да получите нито любовта, благодарността и почитта, която заслужавате, а единствено проблеми в семейството и присмиване от околните.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Какъв е идеалният мъж според мъжете

Как се разпознава смотльото

Колко ти струва да разплачеш момиче

Вдигни чорапите си от земята, това ме прави щастлива

Какъв го искат жените

Трудно е да си жена? Мъжете не мислят така!

Как се разпознава българската майка

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти