„Господин Х и морето“: кой ще устои да не бъде измамен?

Господин Х и морето
Снимка: NOVA

Деница Димитрова

Той идва от чужбина, и му личи. Има благороден, интелигентен и възпитан вид. Изглежда като най-добрия преподавател, който едно елитно училище иска да си позволи, и мъж, за когото всяка edna от нас може да мечтае.

Само че нищо от това, което се знае за него, не е истина. Той е мистериозният герой от новия сериал на NOVА „Господин Х и морето“.

сериали NOVA
Снимка: NOVA

Единственото сигурно за него: в ролята e Калин Врачански, на когото тя страшно му отива. В образа на г-н Деян Христов той е чаровен, дори в моментите, когато не се старае, и се измъква също толкова лесно от ситуациите, през които се налага да преминава с измама.

В първия епизод  на криминалната комедия „Господин Х и морето“, показан пред журналисти, главният герой преминава от една самоличност в друга – след като вече е изпълнил плана си с първата, му се налага да бяга. По стечение на обстоятелствата господинът, чието истинско име предстои да разберем, се озовава във Варна, където постъпва на работа в най-доброто частно училище в града.

сериали NOVA
Снимка: NOVA

Там освен с ролята си на учител, Господин Х ще трябва да се справи и с още четири жени, които няма да устоят на чара му. Без да изглеждат стереотипни, в домакините откриваме различни лица на съвременната жена, които добиват плътност с играта на Александра Сърчаджиева, Станислава Николова, Доротея Толева и Ина Добрева.

Каквито и различия да има между четирите дами, обединява ги страстта им по новия учител на техните деца и личните амбиции, които често ги карат да лъжат не само околните, но най-вече себе си. Последното се очаква да бъде и урокът, който Господин Х ще трябва да научи по пътя си.

Господин Х и морето
Снимка: NOVA

Предизвикателствата за него обаче не се ограничават до отношенията с противоположния пол. Заради едно (но не и единствено) свое престъпление Хамелеона, както е наричан Господин Х от няколко подземни фигури, е упорито преследван. Като негови врагове ще гледаме Стефан Щерев в ролята на бизнесмен, властен и сдържан, но категоричен в действията си, и Стоян Радев, който знае как да ни накара да настръхнем, а този път го прави с ексцентрична визия на мафиотски бос.

Друг колоритен герой в сериала е директорът на училището със звучното име Игнат Масларов. В образа му влиза актьора от Сатиричния театър Светломир Радев, който разсмива със самочувствието и противоречията у героя, борещ се за иновативно (но по свои представи) образование.

Господин Х и морето
Снимка: NOVA

Eкипът на „Господин Х и морето“ подчерта, че сериалът не е ситуационна комедия – освен криминалния елемент, сценаристи и режисьори наблягат на драма и смях, породени обаче от характерите на героите. За цялостното си настроение сериалът се вдъхновява от златни български комедии, като отдава почит на този позабравен у нас жанр и емоциите, които той носи, но с поглед към съвременни теми и проблеми.

Историята ни пренася във Варна, където „Господин Х и морето“ е почти изцяло заснет. Това става повод да видим на екран талантливи актьори от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ като Веселина Михалкова и Валентин Митев. Глътка разнообразие ще е да гледаме сериал, който да ни пренася из улиците на морската столица (моля, правете го по-често!).

нов сериал български сериал Фалшив герой Нова телевизия NOVA
Снимка: NOVA

Трудно ще устоите на „Господин Х и морето“ след първата му серия, а от кадрите за следващия епизод очакваме нататък да става не само забавно, но и драматично. Затова и ми става малко тъжно, че сериалът ще има само 12 серии. Но тъкмо след като се сбогуваме с Господин Х, вече ще ни очаква морето.

„Господин Х и морето“ започва на 1 март от 20:00 ч. по NOVA и ще се излъчва всеки петък.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти