Гадателката Мадам Ленорман, която влиза в учебниците по история

Гадателката Мадам Ленорман, която влиза в учебниците по история
Снимка: Wikipedia

Мари Ан Аделаид Ленорман е гадателка, живяла през 18 и 19 век.

Годината ѝ на раждане не е съвсем сигурна, според повечето източници е 21 май 1772 година. Тя е една от малкото, чиито пророчества и гадания са вписани в учебниците по история.

Родена е в Аленкон, Франция . Умира на 25 юни 1843, на 71 години в Париж.

Започнала е да гледа на карти едва 14-годишна, като първото си тесте карти е получила от цигани, които са и предали гадателските си способности.

След смъртта на Мадам Ленорман, нейният комплект карти, който представлявал тесте, състоящо се от 36 карти, бил публикуван от Гримо.

Едно от най-известните и предсказания било направено на Жозефин дьо Боарне, на която предсказала, че ще стане императрица на Франция. По-късно тя предсказала, че Наполеон ще се разведен с Жозефин и с това си навлекла гнева му. Той не се поколебал и заповядал да я хвърлят в затвора. Там тя продължава да пише, като описвала отношенията си с видни парижани. Малко по-късно я пускат на свобода.

Снимка: Wikipedia

След като излиза от затвора Ленорман продължава с гадателските си занимания. При нея се стичат хора от цяла Франция, както обикновени хора, така и знатни граждани.

Освен с гадателски способности Ленорман се отличавала и с голяма красота. Въпреки това тя умира девствена, защото никой мъж не успал да спечели сърцето и.

С картите на Мадам Ленорман може да се гадае лесно. Те имат изображение, което съвпада с името на всяка от картите. Освен гадателски способности за гадаенето с картите е важна и интуицията.

Много ясновидци по света продължавали и продължават до ден днешен да използват картите на Мадам Ленорман. Така те се превърнали в наука. Личните ѝ карти все още се пазят, те са с уникална антикварна стойност, а възрастта им е над 160 години.

До сега не съществува подобен феномен, не е ясно дали картите са изработени лично от нея или от нейн близък, не е ясно и от какъв материал са, но невероятното е, че въпреки годините и много собственици през които са преминали, картите са останали в отлично състояние.

Ето и как изглеждат легендарните карти, с която Ленорман е предсказвала бъдещето:

Снимка: Wikipedia

Още интересни статии, които да прочетете:

Какво е езотерист и как да се предпазим от шарлатани

Страх от магия или магията на страха

Освободи себе си* с Цветята на Бах

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти