Филмовият фестивал „В Двореца“ с международна кино програма в Перник през юни

Двореца
Снимка:

Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца“ провежда 19-тото си издание в Перник. От 31 май до 7 юни в Двореца на културата ще бъдат представени над 260 филма от цял свят.

Селектирани са български и чуждестранни филми в 6 конкурсни програми и в 4 поджанрови категории - игрален, документален, анимационен и експериментален филм.

Победителите в категориите за най-добър игрален филм, най-добра анимация и най-добър български филм ще бъдат разгледани от Американската академия за филмови изкуства и науки за номинация за наградите Оскар. „В Двореца“ е единственият български фестивал, сертифициран да изпраща филми за Оскарите и испанските филмови награди ГОЯ.

Тази година кандидатстваха над 95 държави с общо 3281 филма. Немалка част от тях бяха български.

Програмата включва не само филмови прожекции. Filmer Forge са професионалните срещи на късофилмовата индустрия, които „В Двореца“ организира всяка година, и включват научна конференция, дискусии, питчинг сесия и образователни панели. Изложби и концерти са други инициативи, в които професионалисти и любители на киното са въвлечени.

През осемте дни на фестивала гостите на Перник и жителите на града могат лично да присъстват на прожекции и събития, а останалите желаещи от цял свят имат възможност да гледат филмите онлайн чрез платформата за виртуални филмови фестивали FilmChief.

Международен фестивал за късометражно кино В ДВОРЕЦА се подкрепя от подпрограма МЕДИА на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия, Община Перник, фондация „Лъчезар Цоцорков“, Национален фонд „Култура“, ИА Национален филмов център“ и с медийната подкрепа на NOVA.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти