Филмите през този месец, заслужаващи внимание

Филмите през този месец, заслужаващи внимание
Снимка: KinoNova

Специална селекция от премиери очаква ценителите на седмото изкуство през април - всеки понеделник от 21.00 ч. в ефира на KinoNova. От 4 април филмовият канал ще зарадва зрителите с някои от най-интересните и обсъждани кино заглавия във всички жанрове през последните години.

Началото на премиерния маратон постави вчера номинираната за „Златен глобус” интригуваща криминална драма „Най-бруталната година”. С тази лента режисьорът Джей Си Чандър отново разбуни духовете след номинираната му за „Оскар” творба „Предел на риска”.

Филмът връща зрителите в далечната 1981 в Ню Йорк, където цари беззаконието, а честният предприемач Абел Моралес се опитва да спаси своя бизнес в морето от корупция и насилие, което го заобикаля. 

Следващият понеделник, 11 април, почитателите на седмото изкуство ще могат да се насладят на брилянтното последно изпълнение на преждевременно напусналия този свят Филип Сиймор Хофман в шпионския трилър „Най-търсеният човек”. В този филм обичаният актьор разкрива грозното лице на тайните служби под вещата режисура на Антон Корбийн.

Лентата е поредното доказателство след „Американцът”, че Корбийн не само е усвоил тънкостите в жанра, но и успява да навлезе в душата на публиката и да я накара да си зададе доста нелицеприятни въпроси.

На 18 април премиерната щафета за цели две седмици ще поеме повелителят на приказките – режисьорът Тим Бъртън, който ще накара номинираната за „Оскар” Ейми Адамс и носителят на престижната статуетка Кристоф Валц да влязат в непримирим раздор в отличената със „Златен глобус” биографична драма „Големи очи”.

Макар лентата да е създадена по истински събития и да разказва историята за конфликта между известната съвременна художничка Маргарет Кийн и съпруга ѝ Уолтър относно авторството на нейните творби, Бъртан не изневерява на своя гениален визуален стил и вмъква във филма приказни елементи.

За сметка на това на 25 април Тим ще се освободи от всички ограничения на игралното кино в номинираната за „Оскар” приказна анимация „Франкенуини”. Филмът ще разкаже затрогващата история на едно момче и неговото куче, която не само ще забавлява цялото семейство, но и ще ни покаже как да се справяме със загубите в живота.

Това са само част от кино изненадите, които очакват зрителите в телевизионния ефир през пролетта. Не пропускайте специалната селекция от филмови премиери за ценителите на седмото изкуство през април, всеки понеделник от 21.00 ч. по KinoNova.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти