Филмите, които да чакате с нетърпение през 2019 г. (първа част)

плакати
Снимка: Metro-Goldwyn-Mayer/Universal Pictures, Paramount Pictures, Columbia Pictures/Sony Pictures

Деница Димитрова

Шумът около сезона на филмовите награди вече отихна, но това не означава, че вълненията покрай седмото изкуство трябва да секват до есента.

Ако се чудите какво да гледате през идните месеци, днес ви показвам списък със заглавията, които си струва да очаквате през 2019  – и това е само половината.

„Дъмбо“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Get your first look at the brand-new trailer for #Dumbo during the #CMAAwards tonight at 8|7c on ABC!

A post shared by Disney’s Dumbo (@dumbo) on

Приказната и малко тъжна история за малкото слонче с необичайно големи уши попадна в ръцете на Тим Бъртън. Възлагаме надежди, че мрачният му почерк е подходящ да пресъздаде именно чудатия сюжет, а трейлърите, които свиват сърцето ни, ги оправдават. Звездният актьорски екип е друга причина, заради която да очаквате филма. Магнетичната Ева Грийн ще бъде изящният цирков акробат Колет Мърчант в трупата на Дани Де Вито като импресариото Макс Медичи. Той ще бъде манипулиран от алчния предприемач с големи планове В. А. Вандевиър, изигран стилно и заплашително от Майкъл Кийтън. В ролята на Холт Фариър Колин Фарел ще се грижи за Дъмбо, а неговите деца Мили и Джо (Нико Паркър и Финли Хобинс) ще му помагат.

Премиерна дата у нас: 29 март*

„Отмъстителите: Краят“

Филмът ще е короната на 20 предхождащи го филма за супергероите, изиграни от едни от големите съвременни звезди на Холивуд. Тук те ще трябва да се преборят с най-мощния си враг досега – Танос, и буквално да си отмъстят за щетите, нанесени от него в „Отмъстителите: Война без край“ от миналата година. С кого ще се наложи да се сбогуваме и дали някой изненадващо ще се завърне обратно в играта няма да стане ясно преди края на април. Едно обаче е сигурно и можем да се успокояваме с него - вселената на Marvel е необятна и филми на студиото винаги ще има.

Премиерна дата у нас: 26 април*

„Мошенички от класа“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“The CON is ON.” Via Rebel Wilson

A post shared by The Hustle (@hustlemovie) on

Тази година ни очаква следващ женски прочит на мъжка комедия. Филмът „От мошеник нагоре“ от 1988 г. с Майкъл Кейн и Стив Мартин се трансформира в „Мошенички от класа“, а в ролите на прелъстителни измамнички влизат две жени, колкото различни, толкова и талантливи. Както беше отбелязъл пред мен кинокритикът на Edna, Ан Хатауей се намира в серия от секси роли – след „Бандитките на Оушън“ и „Фатално затишие“ тук героинята ѝ отново ще разчита на солидна доза чар, която ще се окаже фатална за портфейлите на богатите ѝ мъжки жертви. От мошеническите ѝ умения ще се учи винаги забавната Ребъл Уилсън, докато двете планират удари, за да се отплатят на мъжете, отнесли се с тях не както подобава.

Премиерна дата у нас: 10 май*

„Аладин“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Check out the new poster for @disneyaladdin. See it in theaters May 24.

A post shared by Aladdin the Musical (@aladdin) on

Още една класика оживява от плът и кръв и се превръща в игрален филм. Енергичната режисура на Гай Ричи, която последно гледахме в „Крал Артур: Легенда за меча“, ще трябва да приюти немалка доза романтика и магия, предвид любовната история и присъствието на летящо килимче и Дух от лампата. В ролята Уил Смит преминава от един цвят на кожата в друг, докато отприщва хумора на героя си. Доволни сме и от избора на почти непознати, но обещаващи Ясмин и Аладин – очарователна Наоми Скот и Мена Масуд, който дава романтичното излъчване на бунтаря Аладин. Пищна сценография, костюми и ефекти допълват екзотичния и загадъчен свят на града Аграба.

Премиерна дата у нас: 24 май*

„Рокетмен“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Based on a true fantasy. @Taron.Egerton is @EltonJohn in #Rocketman, in theatres May 31. 🎹

A post shared by Rocketman (@rocketmanmovie) on

Изглежда като наследник на „Бохемска рапсодия“, който тази година ще продължи линията на биографичните филми, които разделят на лагери зрителите си – екзалтира едни и разочарова други. Кръстен на едноименната песен, „Рокетмен“ разказва за пътят на Елтън Джон към звездите. От срамежливо пълно момче, променило името си и външния си вид, за да бъде забелязан, до жива легенда под смазващия натиск на бизнеса, Реджиналд Дуайт се превръща в Елтън Джон без да погуби себе си. На пианото му сяда ирландецът Тарън Еджъртън („Кингсмен“, „Робин Худ“), който носи ярките костюми и ексцентричните очила на певеца, но изпълнява сам вокалите. Ще го видим още в компанията на Ричард Мадън („Игра на тронове“, „Пепеляшка“) като мениджъра Джон Рийд и Брайс Далас Хауърд в ролята на майката на Елтън Джон – Шейла Айлин.

Премиерна дата у нас: 31 май*

„Цар Лъв“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

July 19 #TheLionKing

A post shared by Disney’s The Lion King (@lionking) on

„Дисни“ продължава да доминира през 2019 г. с поредното си заглавие, което трябва да излезе в разгара на лятото. И какво по-подходящо време да се пренесем в джунглата, където всичко ще изглежда по-живо от всякога благодарение на технологията за фото-реалистична анимация (ако вече сте гледали „Книга за джунглата“ от същия режисьор - Джон Фавро, знаете какво да очаквате). Колоритните герои получават гласовете на болшинство от чернокожи звезди. Бионсе и Доналд Глоувър (когото познаваме и под музикантския му псевдоним Чайлдиш Гамбино) като Симба и Нала са достатъчни, за да ни вкарат в киносалоните. Макар до премиерата остават броени месеци, засега разполагаме с по-малко от две минути кадри и емблематичната музика отпреди 15 години.

Премиерна дата у нас: 19 юли*

„Имало едно време в Холивуд“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regram from @margotrobbie | First look. #OnceUponATimeInHollywood

A post shared by Once Upon A Time In Hollywood (@onceinhollywood) on

Краят на 60-те години в Калифорния е незабравимо време за филмовата индустрия и не по-малко паметно за криминалните хроники. Деветият филм на Куентин Тарантино ще бъде епичен не само заради епохата си, но и екипът, който е събрал. Леонардо ди Каприо и Брад Пит играят рамо до рамо като залязващ тв актьор и неговия дубльор, които се борят за холивудски успех. Докато пътищата им се пресичат с Брус Лий (Майк Мо досущ като него), една друга звезда ще загасне принудително, ставайки жертва на Чарлз Менсън (Деймън Хериман е другата поразителна прилика тук). Ослепителната Марго Роби ще бъде несправедливо отишлата си актриса Шарън Тейт, а за да е още по-велик актьорския екип, Тарантино е добавил Тим Рот и Ал Пачино.

Премиерна дата у нас: 16 август*

*Филмовите разпространители за България си запазват правото за промени в премиерните дати.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти