Февруари ни посреща с пролет, но ще продължи със сняг

февруари зима
Снимка: Thinkstock

Месец февруари започва с необичайно топло за сезона време, съобщават от “Darik News”.

От днес до понеделник включително, както и част от вторник, над страната ще се пренася по-топъл въздух от районите на Средиземно море и дневните температури ще са високи - на места до 15-17 градуса, особено на изток.

Това се дължи на голям атлантически циклон, който обхваща западните части на континент, показват средносрочните модели за времето, представени в „Дарик кафе“ тази сутрин. Затова и на места като Великобритания, Франция и дори в северните райони на Испания ще е по-студено от обичайното.

Топлото време обаче няма да се задържи за дълго. Още в средата на следващата седмица зимата ще напомни за себе си и температурите ще се доближат до нормални за февруари стойности.

Според моделите в сряда и четвъртък на места, главно на юг, ще има превалявания от дъжд и сняг, в планините - от сняг. Към края седмицата нов циклон ще донесе превалявания над страната, както и кратко повишение на температурите.

февруари зима
Снимка: Thinkstock

След 10-12 февруари можем да очакваме и истинско завръщане на зимата със сняг и навявания, показват още разгледаните модели за времето. Затова притответе слънчевите очила и се наслаждавайте на времето, докато можете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти