Ето кои са най-романтичните летища в света

летище любов
Снимка: Thinkstock

Най-романтичните летища в света са тези в Хонконг и Токио, сочат данните на сайта momondo.ru., разказват от Darik News.

Степента на романтичност е определена по няколко фактора от експертите на сайта - продължителността на безплатното паркиране на автомобили и т.нар. „Kiss & Fly“ зона („целуваш и летиш”). Това е районът пред входа на сградата на летището, предназначена за посрещане и изпращане на пътници.

Експертите са решили да разберат кои летища позволяват на близките хора „максимално да удължават романтичните моменти и да им позволят да се прегръщат и да се сбогуват, без да налага да плащат допълнителна такса в района на терминала. На летищата в Хонконг и Токио пътниците имат цял половин час, за да изпратят близките си без да плащат никакви такси за престоя.

летище любов
Снимка: Thinkstock

Международното летище в Атина е на второ място, където безплатният престой в зоната „Kiss & Fly“ е 20 минути.

Московските летища „Шереметиево“, „Домодедово“ и „Внуково“ заемат трето място, следвани от тези в Рим, Палма де Майорка, Прага и Лос Анджелис с 15 безплатни минути.
Следват Сингапур, Париж, Франкфурт и Лисабон. На летищата на тези градове, изпращачите имат 10 минути да се прегърнат. Във Варшава това време е седем минути, а в Цюрих само пет минути.

летище любов
Снимка: Thinkstock


Най-малко романтични са летищата във Виена, Дъблин и Мадрид, където няма безплатен период за паркиране или престой в зоната „Kiss & Fly“.

Вижте тук най-красивите униформи, които превръщат борда на самолета в моден подиум >>>

Не пропускайте нашата нова функционалност "Оферти", в която ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти