Ето кога и колко ще почиваме през 2020!

календар 2020
Снимка: iStock

Годината, която посрещаме, е високосна и има 366 дни - 250 от тях са работни, т.е. ни очакват 2000 работни часа. 16 дни са официални празници, за които и ще почиваме допълнително, пишат от Darik News.

Най-натовареният месец от 2020 година ще бъде юли, през който ни очакват 23 работни дни. Най-свободен за трудещите се пък се очертава да бъде месец май, когато работните дни са само 18.

календар 2020
Снимка: iStock

През годината ни очакват няколко натрупвания на почивни дни около празници, затова продължавайте да четете и започнете плановете отсега!

Традиционно неработен е 1 януари, който през 2020 г. се пада в сряда. Февруари ще има цели пет уикенда заради допълнителния 29-ти ден, през втория месец обаче няма празници, заради които да има извънредно почивни дни. 

През март неработен ще бъде само един ден - 3 март. Националният празник на България следващата година се пада във вторник. През април ще почиваме два допълнителни дни около Великден. Празникът ще бъде на 17,18,19 и 20 април. Така заедно със събота и неделя, почивни ще бъдат още петък и понеделник.

Два дълги уикенда с по три почивни дни ще има за работещите през месец май. Месецът ще започне с три почивни дни, тъй като 1 май - Ден на труда, се пада в петък. Последният уикенд на месец май също ще бъде от три почивни дни. Тъй като 24 май - Ден на славянската писменост, е в неделя, неработен ще бъде следващия ден - 25 май, понеделник. Само един почивен ден обаче ще има за Гергьовден, защото 6 май през 2020-а е в сряда.

През летните месеци юни, юли и август няма допълнителни почивни дни. Септември обаче ще започне с по-дълга почивка. 6 септември - Ден на Съединението, е в неделя, заради което почивен ще бъде и следващия ден - 7 септември, понеделник. Неработен ще бъде и 22 септември - Ден на независимостта, вторник.

календар 2020
Снимка: iStock

През октомври и ноември няма допълнителни почивни дни. За коледните празници през декември обаче пък ще се радваме на цели пет неработни дни - между 24 до 28 декември. Нова година - 1 януари, се пада в петък. Така официално първият работен ден през 2021 г. ще бъде чак на 4 януари, понеделник. 

банер пари
Снимка: Netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти