Есенни топли вечери, кино на открито и Edna София

Есенни топли вечери, кино на открито и Edna София
Снимка: Thinkstock

Летните вечери на открито в квартала вече се свързват с хубаво българско кино и Блок Кино.

През юли и август Блок Игрално Кино показа над 20 пълнометражни и късометражни български филма.

Сред заглавията бяха “Урок” с режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов, “Зад кадър” с режисьор Светослав Овчаров, „Потъването на Созопол“ на Костадин Бонев както и над 10 късометражни филма - „Зевс“ на Павел Веснаков, „I don’t want to grow up“ на Филип Андреев, „Добри“ на Орлин Милчев.

Още на 1 септември Блок Кино и прожекциите на открито отново са на ход!

През септември, малко преди да дойде есента, ще гледаме съвременно българско документално кино и да, отново на открито и с вход свободен. Програмата на Блок Документално Кино включва 4 прожекции на различни локации в София.

На 1 септември Блок Документално кино ни очаква в парка Заимов с филма на Елдора Трайкова “Кеймбридж”. “Кеймбридж” разказва за Долни Цибър, голямо село в Северозападна България, което заради стремежа на местните хора към образование, медиите иронично са нарекли “ромския Кеймбридж”.

В програмата се включени още “Кметът”, режисьор Адела Пеева, “Дългият път към дома “ на Боряна Пунчева и “Животът е прекрасен, нали?” с режисьор Светослав Драганов.

Повече за филмите и локациите на прожекциите можете да намерите на blokkino.com. Фестивалът Блок Кино е организиран от АС-лаборатория за културни инициативи с подкрепа на Програма Култура на Столична Община.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти