Ерика Баду идва в България

Ерика Баду идва в България
Снимка: Getty/Guliver

На тазгодишния музикален фестивал ELEVATION ще участват изпълнители и групи като "Фатбой Слим“, "Кошийн“ и "Чамбао“. Сега се оказа, че Ерика Баду и Нека се присъединяват към събитието.

Четирикратната носителка на награди "Грами” Ерика Баду и младата нигерийка Нека ще стъпят за първи път на българска сцена.

Баду, често наричана Кралицата на нео-соул музиката, ще зарадва българските почитатели с изпълнения от последния си албум "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)", който още преди излизането си през 2010 г., бе обявен от пресата за едно от най-очакваните заглавия на годината.

Нека пристига откровена, директна, рошава и без грим, за да представи новия си трети студиен албум “Soul is Heavy”, който представлява дръзка, но балансирана комбинация от хип-хоп, реге, брас и африкански поп, с която тя изрисува темите за любовта, болката, политиката и бог.

За Ерика Баду

Ерика Аби Райт, позната повече като Ерика Баду, е американска R&B и хип-хоп изпълнителка, чиято музика често демонстрира джаз звучене. Тя се нарича Баду, твърдейки, че на арабски името означава "да направиш истината очевидна”.

Още първия й албум "Baduizm” (1997) става мултиплатинен и заедно със сингъла от него “On&On” й носи 2 награди "Грами” за най-добра R&B изпълнителка и най-добър R&B албум. 

През 2000 г. година песента "You Got Me” й печели още една награда "Грами” за най-добро рап изпълнение, а през 2003 г. очарователната изпълнителка за четвърти път прегръща престижната статуетка с "Love of my life” за най-добра R&B песен.

За Нека
Нека се ражда в град Уори, Нигерия, където живее под един покрив с баща си, доведената си майка (истинската й майка е германка) и седемте си братя и сестри. На 19 години заминава за Германия, където стартира музикалната й кариера.
През 2003 г. започва да работи с немския хип-хоп диджей  и продуцент DJ Farhot.

Тя привлича силно внимание, след като се изявява на една сцена с Шон Пол. Дебютният й албум "Victim of Truth" излиза през 2005 г. и откроява специфичния стил на младата нигерийка. Три години по-късно се появява "No Longer At Ease”, който дава на света “Heartbeat”. С нея тя се изстрелва директно в германския 50 и британския музикален чарт.
Следват многобройни участия на фестивали и дълги турнета по време, на които се качва на една сцена заедно с Лени Кравиц, Деймиън Марли и групата "The Roots".

Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 юни, близо до София. Билети за ELEVATION 2012 могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. Промоционалните 1500 фестивални билета на цена от 66 лв. са на привършване. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще бъде 99 лв. Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 юни, близо до София.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти